Egy ausztrál borászat vezeti a borok világranglistáját

Egy ausztrál borászat vezeti a borok világranglistáját

Egy ausztrál borászat borai nyerték el a legtöbb díjat a világ borversenyein az elmúlt évben, a borok 2017-es világranglistája (World Rankings of Wines report for 2017) szerint.

A tekintélyes listát a borszakírók és újságírók világtársasága (WAWWJ) állítja össze, a 2016 februárja és 2017 januárja között megrendezett nemzetközi borversenyek alapján. Az első száz helyezett 50 ezer borászat mintegy 700 ezer értékelt bora közül került ki; a nyertes az ausztrál lett, amelynek összesen tizenkét bora került be a legjobb száz közé. A legjobb egy 2014-es évjáratú Taylors Jaraman Shiraz lett - írja az MTI.

Fotó: Wakefield Taylors Family Wines / Facebook

Leonardo Castellani, a több mint nyolcan ország tizenháromezer-ötszáz borszakíróját, bloggerét és borbíróját tömörítő WAWWJ elnöke elismerte, hogy az idei listán jelentős az ausztrál jelenlét. "A száz legjobb bor között 21 ausztrál volt, a legtöbb díjat elnyert országok rangsorában pedig az ötödik helyen végeztek" - mondta.

Az utóbbi rangsort egyébként Franciaország vezeti, amit az Egyesült Államok, Spanyolország, Olaszország és Ausztrália követ. Az első tíz helyezett között van még Portugália, Chile, Argentína, a Dél-Afrikai Köztársaság és Új-Zéland is.

A tíz legtöbb díjat nyert bor között három spanyol, két-két ausztrál és portugál, és egy-egy francia, argentin és chilei bor van. A ranglista készítői kiemelték, hogy nagyot javultak a kínai borászok eredményei, a 2016-os 29. helyről Kína idén a 16-ra ugrott. A teljes rangsor itt található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek