Szeptembertől már nem kell az utcára menni a street foodért

Aki eddig nem tudta, hogyan készül egy steak szendvics, a legendás sós waffel vagy az angus burger, az szeptembertől már az első magyar streed food szakácskönyvből is megtudhatja, ahol a legismertebb hazai food truck-ok gyűjtötték össze legnépszerűbb fogásaik receptjeit.

 

Fotó: Food Truck Show

 A kötetből többek közt azt is megtudhatjuk, hogyan készíthetünk házilag Zing burgert, Paneer szendvicset és Kolbice-t, miközben a kedvenc gyorskajáink kitalálóit is megismerhetjük. Az ötven receptet a Food Truck Show legnépszerűbb ételeiből és italaiból állították össze, 26 ismert újhullámos büfékocsi közreműködésével.

A gyűjteményben található ételeket és italokat felkészült szakemberek találták ki, de a receptek egytől egyig elkészíthetők otthon is – konyhában vagy kerti partin, esetleg piknik során a szabadban. Az ételek mellett megismerhetjük a Food Truck-ok történeteit, hazai meghonosítóit és mindazt az életérzést, amit a készítők átélnek munkájuk során.

Forrás: Travelo

 A fogások között találunk klasszikus és rendhagyó burger ötleteket, szendvicseket és tortillákat egyaránt, de van benne leves, húsgolyó, cipóban sült csülök és pogácsa recept is. A gyűjteményből a legnépszerűbb édességek sem maradtak ki, így a könyvből akár otthon is elkészíthetjük a holland stroopwafel sajttortát és a népszerű belga waffelt is. A könyvben az ételek mellett fröccskalauzt, egy mangós kávé készítésének a leírását és a Legenda sörfőzde egyik receptjét is megtaláljuk.

A Food Truck Receptkönyvet szeptember 1-től könyvesboltokban kell keresni, de kedvezményes áron a Food Truck Show-n a Bookline utazó könyvesboltjában, a Bookline Buszon és a food truck-oknál is megtaláljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek