Kóstolta már a rovarburgert?

  Kóstolta már a rovarburgert?

  Ha nem próbálta még a lisztkukacból készült húspogácsát, fasírtgolyót vagy a rovarburgert, itt a lehetőség: Svájcban - Európában elsőként - rovaralapú élelmiszerekkel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata.

  Étvágygerjesztő, ugye?Fotó: velacreations / Flickr

  A mérföldkőnek számító lépést a májusban módosított élelmiszerbiztonsági törvények alapján vezetik be - írja a The Guardian. Eszerint kizárólag olyan rovaralapú ételeket lehet értékesíteni, amelyek tücsköt, szöcskét, vagy lisztkukacot tartalmaznak. A szabályozás értelmében egyébként a rovarok csak négy nemzedéknyi - szigorú előírások mentén zajló - tenyésztés után válnak alkalmassá az emberi fogyasztásra. A helyi termelés beindulására tehát még várni kell, a svájciaknak köszönhetően azonban a gasztronómia útkeresői már a jövő héttől kóstolót szerezhetnek a Coop üzleteiben.

  A lisztbogár lárvájából, a fehérjében gazdag lisztkukacból és más bogarakból készülő élelmiszerek egészen pontosan augusztus 21-étől lesznek elérhetőek a polcokon. Az Essento nevű svájci startup által gyártott termékeket az áruházlánc néhány genfi, berni és zürichi boltjában tudják majd beszerezni a fogyasztók - írja a lap.

  A behozatalra is van esély, de a rovaralapú élelmiszerek más országokban történő gyártását illetve forgalmazást csak akkor engedélyezik, ha a tücsköket és bogarakat a svájci előírások mentén tenyésztik egy olyan vállalatnál, amelyet a nemzeti élelmiszerbiztonsági hatóságok ellenőriznek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!