Balatoni habos mogyoró Magyarország új tortája

Balatoni habos mogyoró Magyarország új tortája.

A Balatoni habos mogyoró lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Pöttyös Pannit választották – írja az MTI.

A két győztes alkotóik kezében - Kattintson a képre a galériáért!
Galéria: Új országtorták 2017
Fotó: Soós Lajos / MTI

Idén harminc torta közül választotta ki a zsűri Magyarország tortáját. A legjobbnak bizonyult Balatoni habos mogyorót a budapesti Horváth Cukrászda Kft. által működtetett Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban a Magyarország cukormentes tortája versenyt is megnyerte már.

A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett Pöttyös Panni tortát Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza alkotta meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is, vélekedtek a szakértők a Pöttyös Panni tortáról.

Ha csak fele olyan finom, mint amilyen szép a Pöttyös Panni, már akkor is megéri megkóstolni, hiszen cukor amúgy sincsen benne!
Galéria: Új országtorták 2017
Fotó: Soós Lajos / MTI

Ami az ország kenyerét illeti, augusztus 20. alkalmából idén is három kategóriában hirdettek versenyt: a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér az ünnep után az ország számos pékségében kapható lesz.

Idén harminchárom versenymunka érkezett; mind adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható termék.

Hamarosan mi is kóstolhatjuk - Kattintson a képre, galéria nyílik!
Galéria: Új országtorták 2017
Fotó: Soós Lajos / MTI

A búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett.

A két tortát és a Szent István napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek