A Villányi Rozé Fesztivál szódaháborúval is készül a hétvégére


RozéMaraton futóverseny, nagyszínpadi koncertek, karibi hangulat és a legjobb rozé borok várják július 14-én és 15-én a villányi Rozé Fesztivál vendégeit. Kedvcsinálónak máris itt a 2016-os fesztiválról készült összeállítás:


A hétvégén 23 borászat és többszáz közreműködő részvételével immár hetedik alkalommal rendezi meg Villány Város Önkormányzata nemzetközi hírű ingyenes fesztiválját, a Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a bor városába érkező sokezer vendégnek.

Fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület


A péntek délután kezdődő két napos fesztivál esti nagyszínpadi produkciói 19 órakor a Pixelplants zenekar koncertjével indulnak, 21 órától pedig Puskás Peti zenekara, a The Biebers ígér kellemes perceket. Az esti program az Intermezzo Latin Club latin fiestájával zárul.

Szombaton a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó hegyére várják a szervezők az érdeklődőket, akik egy különleges borbarangoláson vehetnek részt. Kora délután, 16.30 órakor a RozéMaraton futói zenés felvonulás kíséretében rajtolnak majd el a Rendezvénytérről. A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny versenyzőinek 3 kilométeres távon kell rátermettségüket bizonyítani, hiszen a részvevők – felnőttek, gyerekek és a csapatban indulók egyaránt – rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A verseny zsűrije nem csak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli.

A leggyorsabb versenyzők és a legötletesebb rózsaszín jelmezek viselői értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az első befutók Gere Tamás és Zsolt Diófa Panziójában vendég-éjszakákat, a Bock Pincészetben és Gere Attila Pincészetében borkóstolón történő részvételt nyerhetnek a sok palack rozébor mellé, a „Legrozébb jelmezes" győztest pedig a balatonföldvári Hotel Három Hattyú kényezteti majd értékes különdíjával. A díjak átadását követően pedig a futók és a közönség is részese lehet a „nagy villányi szódaháborúnak"!

Fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület


A szombat este 20 órától a slágerlistás Dallos Bogi debütál a villányi közönség előtt, 22 órától pedig a hazai fesztiválok egyik nagy kedvence, az Anna and the Barbies várja majd a rajongókat.

Fesztiválbusz is segíti a látogatókat a Mohács- Villány és a Pécs-Villány útvonalakon. Bővebb információt itt talál.

Nevezés a RozéMaratonra online július 14. 10 óráig, vagy a helyszínen július 15-én a Villányi Rendezvénytéren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek