Ha eddig nem próbálta a tapast, itt a remek alkalom!

Ha eddig nem próbálta a tapast, itt a remek alkalom!

Mi lehet jobb alkalom a spanyol konyha miniatűr remekeinek kipróbálására, mint maga a Tapas világnapja, azaz június 15-e? Mint a spanyol turisztikai hivataltól megtudtuk, Budapesten is több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy ma rendhagyó árakon kínáljon tapast minden érdeklődőnek.

 

Bármi lehet tapas!Fotó: Photographer: M.C. ten Berg / Flickr.com

A tapas a spanyol gasztronómia egyik egyedülálló találmánya: alkoholos italok mellé szolgálják fel éttermekben és bárokban. Tulajdonképpen bármilyen étel lehet tapas, ha kellőképpen kis darabkákra fel lehet vágni és úgy kínálni, hogy kézzel fogyasztható legyen. A tapa spanyol szó fedőt jelent: a tapas neve valószínűleg onnét ered, hogy a falatkákat tartalmazó kistányérokkal le szokták fedni a poharak tetejét, hogy a por és bogarak ne szálljanak bele.

 Ha megkérdezünk egy barcelonait, mit fog péntek este csinálni, a válasz 99 százalékos biztossággal borítékolható: hát tapasozni! Helyi szokás a városban barátokkal beülni egy tapas bárba, megenni egy-két falatkát, meginni hozzá egy pohár bort, majd felkerekedni, és beülni a következő tapas bárba, ahol ismétlik az első programpontot.

 

Tapas bár MurciábanFotó: Grey World / Flickr.com

Spanyolországban, ami amúgy is olyan ország, ahová érdemes menni, ha szereti a hasát, elkerülhetetlen ez a jelenség. Egy falat Spanyolországról írott cikkünkben megtudhatják, milyen egy igazi, őszi gasztro-fieszta, és melyik bárokban lehet a legjobbakat enni Barcelonában.

Nem csak ínycsiklandó falatok, de nyereményjátékok és kóstolók is várják azokat, akik ma ellátogatnak hat spanyol étterembe a fővárosban. Az akcióban résztvevő éttermek listáját itt találja. Kóstolásra fel!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek