Hatodszorra is várja a bor és gasztronómia szerelmeseit a Gere Jazz

  Hatodszorra is várja a bor és gasztronómia szerelmeseit a Gere Jazz

  A villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere Birtokon június 9-10. között ismét megrendezik a Gere Jazz Fesztivált, tudtuk meg a szervezőktől. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén provence-i hangulatban tölthetik ezt a hétvégét azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, ahol a remek zenei programok mellett természetesen a borok és a gondosan válogatott gasztronómiai fogások is szerepet kapnak.

  Fotó: Gere Attila PincészetForrás: Travelo

   A két napon a Gere Attila Pincészet egész portfólióját megkóstolhatják a vendégek. A gasztronómiai fogásokról Kozma Szabolcs séf és a Mandula Étterem csapata gondoskodik az átalakított és megújult grillteraszon, az ételekhez használt provence-i régió fűszerei pedig valódi francia hangulatot varázsolnak a tányérokra.

  A koncertfolyamot a mára Európa-szerte jegyzett Harcsa Veronika állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitárkíséretével indítja. A duó koncertje után a pénteki nap programját a hazai jazz másik megkerülhetetlen dívája, a popzenében is minőségit alkotó Váczi Eszter és zenekara folytatja.

  A táncolni vágyók idén sem csalódnak majd. A péntek esti hangulatfelelős a méltán népszerű Irie Maffia frontembere, a ghánai–magyar rapdíva, Sena lesz, aki ezen az estén saját formációjával lép színpadra. Kísérői a hazai jazz- és popszcéna ismert egyéniségei, élükön a Hammond orgona nagykövetével, Premecz Mátyással.

  A fesztivál második napján, szombaton a sort a Manouche swinget a popzenével briliánsan ötvöző Pankastic! nyitja. Ezt követi a fesztivál egyik, de nem egyetlen világklasszisokból álló formációja. A Kossuth- és Liszt-díjjal is elismert gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere ezúttal a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz. A fesztivál záróakkordjait szolgáltató világsztár formáció, a Nouvelle Vague magyarországi fellépéseit mindig hatalmas várakozás előzi meg. A koncert létrejöttének izgalmas apropója, hogy Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége mellékállású borász, így „műértőként" nagy örömmel fogadta el a felkérést.

  Fotó: Gere Attila PincészetForrás: Travelo

   Az idén hatodik alkalommal életre hívott programsorozat mostanra hagyományt teremtett a nyári fesztiválok között, és Villányba várja azokat, akik a borok, a zene és a gasztronómia elhivatott rajongói. Gere Attila és családja idén is maradandó élményekkel ajándékozza meg az ezen a francia hangulatú kerti partin résztvevő vendégeket.

  További információkat a rendezvény honlapján talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!