Kétliteres kóstolójeggyel nyílik a Belga Sörfesztivál

  Május 19. és 21. között rendezik meg a Belga Sörfesztivált a Bálnában, ahol 45 belga sörfőzde kínálja 250-féle sörét, köztük 65-féle csapolt sört is. Idén már két, de akár három liter sörre beváltható kóstolójegybe is beruházhatnak a sörimádók.

  Az idei fesztivál újdonsága ugyanis az a limitált darabszámban és csak elővételben megvásárolható sörkóstoló belépőjegy, amelyik 20 mini vagyis egydecis pohár sör elfogyasztására jogosít. A legnagyobb sörrajongók számára BE(ER)HERO jeggyel készülnek a szervezők, amelyet szintén csak elővételben lehet megszerezni, de már 15 kétdecis pohárnyi sört lehet érte kapni. A jegyekhez a fesztivál oldalán lehet hozzájutni, de a rendezvény mindhárom napja alatt felhasználhatók.

  Fotó: Belga Sörfesztivál

  A fesztivál 250-féle sörét csapolt vagy üveges formában is megtaláljuk, a különböző sörkategóriákat pedig a Bálnában felsorakozó standok felső részén érdemes keresni, ahol a márkajelzés mellett az ízvilágra utaló eligazító táblákat is felszerelnek. A kategóriák elnevezésében mindig szerepel egy vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar vagy épp ezek kombinációi. Az elnevezések második felében a sörfőzdék olyan jellegzetes ízeket is jelölnek majd, melyek segítségével a látogatók még pontosabban beazonosítva, az ízlésüknek leginkább megfelelő sörökhöz juthatnak el.

  Persze a sörök mellé sörkorcsolyaként lehet majd szarvas kolbászt, Knyihár féle házikolbászokat, sonkákat és tepertőt kóstolgatni, de például a Kecskevilág is számos sajtkülönlegességgel készül, köztük a Gallica Kriexus meggyes ale sörrel készült kecskesajttal. És bár lehet majd számos belga csokoládét, pralinét és klasszikus belga sültkrumplit is ropogtatni, a látogatók a „Gallica healthy food" adalékmentes összetevőkből készült GallDogal is csillapíthatják az éhségüket.

  Egész hétvégén délutántól kora estig élőben játszik a Marching Jazz Band a fesztivál nagytermében, a Bálna földszinti hátsó teraszán a Gallica sátorban pedig szombaton rock-blues slágerekkel készülnek. A Belga Sörfesztivál programjairól és a felvonuló sörfőzdékről bővebben itt olvashat.

  Belga Sörfesztivál
  Ekkor: május 19-től 21-ig
  Itt: Bálnában, Budapest, 1093 Fővám tér 11-13.
  Belépőjegy-típusok:
  Sörkedvelő 4 pohár sör + fesztiválpohár, 3.700 Ft
  Sörrajongó belépőjegy: 6 pohár sör + fesztiválpohár, 5.000 Ft
  BE[ER]HERO belépőjegy: 15 pohár sör + fesztiválpohár, 9.900 Ft
  Sörkóstoló belépőjegy: 20 x 1 dl sör + mini kóstolópohár, 7.600 Ft
  További zsetonokat 650 forintért lehet vásárolni a fesztivál helyszínén. A megmaradt zsetonok a fesztivált követően a Matróz Kocsma Söntésében (1011 Budapest, Bem rakpart 15.) lehet felhasználni.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!