A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

  A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

  Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a Campionato Mondiale Della Pizza nevű világbajnoksága 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát. Az egyetlen magyar induló, Szabadfi Szabolcs pék bejutott a világ 50 legjobb pizzakészítője közé, és végül 48. helyen végzett (717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert) -írja a Turizmus.com.

  A pizzájához (pizza pala) kedvenc alapanyagait használta: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli - pizzaiskola) is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve - írja a lap.

  Graziano Bertuzzo és jobbra Szabadfi SzabolcsFotó: Panificio il Basilico Facebook

   A kőszegi származású Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb péke.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!