A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a Campionato Mondiale Della Pizza nevű világbajnoksága 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát. Az egyetlen magyar induló, Szabadfi Szabolcs pék bejutott a világ 50 legjobb pizzakészítője közé, és végül 48. helyen végzett (717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert) -írja a Turizmus.com.

A pizzájához (pizza pala) kedvenc alapanyagait használta: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli - pizzaiskola) is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve - írja a lap.

Graziano Bertuzzo és jobbra Szabadfi SzabolcsFotó: Panificio il Basilico Facebook

 A kőszegi származású Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb péke.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek