Pezsgőben és rozéban úszik hétvégén a Városliget

Pezsgőben és rozéban úszik hétvégén a Városliget

Ezen a hétvégén, május 12-től 14-ig tartják a Rosalia Fesztivált a Városligetben, ahol gazdag borkínálattal, rosé válogatással, gyöngyöző és habzó borokkal, valamint pezsgőkkel töltik majd a Vajdahunyad vára mögötti területet. A több mint 50 borász borai mellett a street foodosok standjai is felsorakoznak, esténként pedig koncertekkel szórakoztatják a borozgatókat a Jazzy Színpadon.

Fotó: Rosalia Fesztivál

De kitelepül például a Budai Fonó Zeneház is, ahol az alkoholos italok mellé dukáló talp alá valót húzzák majd, a harmadik nap végére pedig megválasztják majd a liget borát is. Szombaton és vasárnap 10 és 14 óra között kürtős kalács műhelyt állítanak fel, ahol nemcsak a sütés fortélyaival ismertetik meg a látogatókat, de bárki elkészítheti a saját kalácsát, és az 550 forintos részvételi jegyért cserében haza is viheti.

Vasárnap külön gyerekprogramokkal, többek között táncházzal, színező sarokkal és kézműves standdal várják a kisebbeket, ahol parafa dugóból készíthetnek lakás-díszeket és játékokat. A ŠKODA KRESZ Parkban ugyanakkor már felállított közlekedési táblák között lábbal hajtható kisautókkal próbálhatják ki, milyen autót vezetni, és egyáltalán közlekedni. A gyermekmegőrzőként is működő Szittya Pita kenyérsütő játszóházban és a Kürtős Legenda műhelyében a dagasztás, sütés, kürtőskalács készítés fortélyait tanulhatják meg egy kifejezetten számukra készített kellékekkel berendezett mini konyhában.

A Rosalia Fesztiválra a belépés ingyenes, de a kóstolásokhoz használt logózott kristálypoharat a helyszínen az információs standokon lehet megvenni egy ezresért. Ez már csak azért is fontos, mert a standokon a vendégeket csak a rendezvény saját, logóval ellátott fesztivál poharában szolgálják ki. A fesztivál programjairól bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek