Pénteken nyílik Magyarország legnagyobb szabadtéri borozója

Idén 23. alkalommal gyűlnek Szegedre május 12. és 21. között a legjobb hazai pincészetek, hogy Magyarország legnagyobb szabadtéri borozójában tíz napon át annyi bort töltsenek a poharakba, amennyit még a szervezők sem mertek eddig megszámolni.

  

Fotó: Szegedi Borfesztivál

A szegedi borfesztivál nem puccos, nem elit rendezvény, ezért belépőt sem szednek, „olyan ez, mint egy hatalmas, jó hangulatú kocsma" – idézi a szerkesztőségünkbe érkezett közlemény Dlusztus Imrét, az idén 23. alkalommal megtartott borfesztivál alapítóját, aki szerint Győr mellett Szegeden él a legtöbb jól képzett borissza.

A szervezők szerint mindezt az is jelzi, hogy a városnak több mint tucatnyi nívós vinotékája van, megszámlálhatatlanul sok borestje, borkurzusa, és a helyi egyetem valamennyi karán oktatnak borral kapcsolatos tárgyakat, legyen szó orvoslásról vagy borkultúráról.

Még az alapító sem látta előre, hova növi ki magát a fesztivál: 1995-ben mindössze hét kiállítót tudtak összeszedni, egy évre rá már dupláztak, idén pedig már 150 borászat itatja majd a közönséget – de még a szervezők sem merték megsaccolni, mennyi bor gurul majd le a torkokon. A naponta 15-25 ezer látogatót fogadó fesztiválon egyébként több színpadon közel 250 program szórakoztatja a borozgatókat, akik este hat után egyetlen vonaljeggyel Szeged összes tömegközlekedési eszközét igénybe vehetik.

 

Fotó: Szegedi Borfesztivál
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek