Bormámorban ehet és evezhet idén Erdőbényén

4 nap alatt 30 koncert, számos gasztronómiai élmény, gyerekprogram és túra várja a látogatókat július 6. és 9. között, a 9. Bor, mámor. Bénye fesztiválon a Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén.

Az idei programok között hátrányos helyzetű régiók általános iskoláiban tanulók számára kiírt képzőművészeti pályázat is szerepel. A témája a zempléni táj, kultúra és gasztronómia, a beérkezett rajzokat pedig a feLugossy László, Stark István és Csetneki József képzőművészekből álló zsűri értékeli.

Bardon BorászatSzentirmai Zsolt

 A Bor, mámor... Bénye a megszokott festői környezetben kínál kikapcsolódást: kulturális előadások, gasztronómiai élmények, kerékpár- és evezőtúrák biztosítják, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki felhőtlenül szórakozzon. A zenei fellépők között szerepel többek között a Magashegyi Underground, a Lóci játszik, Petruska András és Kardos-Horváth János. A szervezők az irodalom kedvelőire is gondoltak az idei programok kialakításánál, hiszen az ismert kortárs szerzők, Nyáry Krisztián és Szabó T. Anna is önálló irodalmi estekkel készülnek.

A borokat olyan pincészetek kínálják, mint az Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria Borászat, Csite Családi Birtok, Illés Pince, Jakab Pince, Karádi-Berger Borászat, OLZE, Préselő Pincészet, Sanzon Tokaj és a Vayi Borászat.

A fesztiválnak a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is Erdőbénye kertjei adnak otthont. A páratlan szépségű táj ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival várja a látogatókat, akik egyedül, kettesben, baráti társasággal, de akár családdal is érkezhetnek, a szervezők a gyerekek számára is biztosítanak programokat. Minderről bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek