Mádon kell keresni hazánk legjobb pincetúráját

Tavalyhoz hasonlóan idén is Magyarország legjobban szervezett pincelátogatásának választották a mádi Holdvölgy pincesétát, amely ismét elnyerte a Vince Awards elismerését.

  

Fotó: Holdvölgy borászat

Mád csaknem 2 km hosszú pincerendszerében egy túra keretében lehet végigkóstolni a borkínálatot. Az egyórás séta a legrégebbi, öt-hatszáz éves pinceágakba vezet, de a későbbi századokban hozzáépített járatokba is el lehet jutni.

A Holdvölgy birtok munkatársai által vezetett kalandos föld alatti sétán térképes kincskeresés vezeti el a borrajongókat a pincében, hordók között elrejtett, kóstolásra kikészített palackokhoz. A kóstolósorok bemutatják a Holdvölgy teljes szortimentjének legszebb száraz és édes tételeit, köztük hazai és nemzetközi borversenyek aranyérmes borait.

 

Fotó: Holdvölgy borászat

Mindeközben a borkedvelő túrázók beleshetnek a Holdvölgy borászati épületében folyó munkába, és egy komplett bortörténelem órán is részt vehetnek, ahol a tokaji bortermesztés hajnaláról, és az évszázadokon át bővülő különleges pinceegyüttesről is tanulhatnak. Utóbbi egyébként 1955-ben, kilenc különálló járat összenyitásával nyerte el mai 1830 méteres hosszát, melyben 109 pinceág 3 szinten terül el. A kétszeres Vince Awards elismerést begyűjtő Holdvölgy pinceséta előzetes bejelentkezéssel egész évben látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek