24 pincében készülhet idén olaszrizlingből BalatonBor

24 pincében készülhet idén olaszrizlingből BalatonBor

Szakértői zsűri döntött arról a 24 pincészetről, amely 2017-ben előállíthatja a kizárólag olaszrizlingből elkészíthető BalatonBort - írja a Turizmus Online.

A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, akinek bora megfelel néhány olyan alapvető feltételnek, mint például a meghatározott cukor- és alkoholtartalom, az érlelés módja, ideje, és a fajtajelleges aromák megőrzése. A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.

Fotó: Balatoni Kör

 A Balatoni Kör csapata 2015 óta ezzel, az első régiós bormárka létrehozásával szeretné tovább erősíteni a balatoni borászok összefogását. Tavaly a Vinea Balaton bírálaton 41 olaszrizling szállt ringbe, hogy megfeleljen a Balatonbor és a Hegybor eredetminősítésnek. De idén is csak a legjobb olaszrizlingek kerülhetnek piacra BalatonBor néven, egységes címkével és arculattal.

BalatonBort készítő pincészetek 2017-ben
Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Búzás Borok, Cseh családi pincészet, Cse-Ki-Bor Pince, Dobosi Pincészet, Effendy Pincészet, Garamvári Szőlőbirtok, Gergely Borház, Gyukli Pince, Istvándy Pincészet, Jásdi Pince Borház, Koronczai Pincészet, Laposa Birtok, Pócz Pincészet, Rádpuszta Szőlőbirtok, Reitner Pince, Sabar Borház, Söptei Pince, Szabó és Fia Borpince, Szeremley Birtok, Tagyon Birtok, Baráti Társaság, Váli Pince, Veszprémi Pince, Vesztergom Pince
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek