Kolbász-szobrokkal készülnek a fonyódi kolbászfesztiválra

  Most hétvégén rendezik meg a VIII. Fonyódi Kolbászfesztivált, ahol remek kulináris élményeket ígérnek a Zákányi Kálmán Városi Sportcsarnokba érkezőknek.

  A február 3-tól 5-ig tartó Fonyódi Kolbászfesztivál pénteken egy hagyományos látvány-disznóvágással veszi kezdetét, délután pedig kolbászokból készült alkotások kiállításával várják a látogatókat. A kolbásztöltő versenyre idén is közel 50 csapat nevezett, akik vasárnap jutnak először szerephez. A balatoni települések bajnokságán a résztvevő települések a kulturális értékeiket is megmutatják a színpadon és a standokon. A verseny kísérőprogramjai között ugyanakkor néptáncos, népzenei bemutatókat és több koncertet is találunk.

  A fesztivál termelői piaccal is készül, ahol a standokon a magyar kézművesek portékái között sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok, szalonnák és sonkák sorakoznak majd. De lesz rétessütés, találunk majd erdélyi kürtöskalácsot, és a szervezők ígérete szerint persze langallóval is jól lakhatunk. A programról bővebben itt olvashat.

  Forrás: Travelo
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!