Kávéfesztivált rendeznek egy bécsi sörfőzdében

Kávéfesztivált rendeznek egy bécsi sörfőzdében

Már a kávénak is van fesztiválja Bécsben, amelyet ráadásul egy sörfőzdében rendeznek meg 2017. január 13. és 16. között. Több mint nyolcvan kiállító, 12 ezer látogató és minden, ami egy jó kávéhoz kell – írja közleményében az osztrák főváros külképviseleti irodája.

Fotó: Christina Karagiannis / VCFForrás: Travelo

 Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város másik kultikus italáról szóló fesztiválnak, a Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, 2017. január 13. és 16. között megrendezett eseményen kávétermelők prezentálják nyerskávéból készült különlegességeiket, kávépörkölők ismertetik meg a közönséget a kávészemek nemesítésének folyamatával, és profi baristák mutatják be az eszpresszó, a Latte Art, a filteres kávé és a Cold Brew készítésének művészetét a legkülönbözőbb kávéfőzőkön és módszerekkel.

Egy bécsi pultoscsapat három kreatív koktélon keresztül értelmezi újra a kávé és a röviditalok kapcsolatát és ismét kapható lesz a frissen főzött kávésör, a "Mucke Fuck". A kávé és a sör házasságából született ital 2016-ban nagy karriert futott be.

Fotó: Christina Karagiannis / VCFForrás: Travelo

 A kávézáshoz tartozó kiegészítők, ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, barista-bajnokság és Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása teszik teljessé a programot.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek