Food truck udvar nyílt a volt Kilián laktanyában

Food truck udvar nyílt a volt Kilián laktanyában.

A food truckok, vagyis büfékocsik egyre csak szaporodnak a fővárosban, és ma már nem hiányozhatnak egyetlen rendezvényről sem. Szombat óta pedig a műfaj legjobbjai parkolnak a volt Kilián laktanya udvarán, az Üllői út 51. szám alatt, az Élesztő ugyanis megnyitotta nagy testvérét, ahol ezúttal nem a kézműves sörök, hanem a legkülönfélébb harapnivalók dominálnak - írja a We Love Budapest. 

Fotó: Food Truck Udvar / Facebook

Az Élesztő csapata két hónap alatt szervezte meg az omladozó falú Kilián laktanya földszinti részének felújítását és a 10 kocsival való együttműködést. A food truckok kiválogatásánál fontos szempont volt, hogy ne csak az étel, a külcsín is a helyén legyen, tehát ne bádog- vagy fabódékban süssék az ételeket, hanem oldtimer kocsikban. A füstölt pisztrángot kínáló Mr. Pisztráng, a Krak'n Town és a Töki Pompos egység megérkezése a hetekben várható. A Food Truck Udvar kocsijai egyébként bármikor külső rendezvényekre is elgurulhatnak.

Itt állomásozik a Gnocchi Food Truck, ahol megkóstolhatjuk például a thai garnélás tésztát cukorborsóval és kókuszos-curry szósszal. A gnocchikocsi mellett a BBQ truckját találjuk, amely eddig a szentendrei Duna-parton kínálta a speciális, saját fejlesztésű PIT boxban 10-20 órákat füstölve sütött húskülönlegességeit, a Kacsakő Bisztró kísérőjeként.

Steiner Kristóf jóvoltából a vegánok is jóllakhatnak az udvarban, a projektre rakták össze ugyanis a Kristóf konyhája food truckot, ahol a gesztenyés kelbimbósalátától kezdve a diós-datolyás-sütőtökös csokitortáig több vegán fogást is kipróbálhatunk, és a Pancs-Gasztroplaccról ismert tunki-tunki is képviselteti magát néhány mártogatósával. A Gubo márka exkluzív zárt grillszendvicseivel, a Kossuth Klubban működő Muzikum Bisztró vállalkozása, az All About Street Food pedig burgereivel és wrapjaival van jelen.

Fotó: Food Truck Udvar / Facebook

Mindemellett a Vespresso újhullámos kávét és forró csokit is kínál, és az utazó fröccsökről ismert Borkas 21-féle forralt borral, köztük levendulás, almás pités, narancsos és mézeskalácsos ízesítésekkel melegíti fel a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek