Gasztro-vidámpark nyílik Bolognában 2017-ben

Gasztro-vidámpark nyílik Bolognában 2017-ben

Úgy tűnik, 2017 a különleges vidámparkok éve lesz. Jövő tavasszal nyílik a Ferrari-vidámpark Sapnyolországban, Olaszországban pedig szeptemberben gasztro-témapark nyílik. Komolyan.

Az Eataly World Bolognában várja majd az olasz konyha rajongóit nyolcvanezer négyzetméteren. A százmillió euróból épülő kajavidámparkban 25 különböző étteremben lehet kóstolni (lesz külön pizzás, húsos, zöldséges stb.), és lesz három olasz piáknak szentelt bár is. Az édesszájúaknak szomorú hír, hogy Nutella bár nem lesz, de rengeteg nutellás fogás viszont igen – írja a Skift.com.

 Ezeken felül 40 workshopon lehet majd részt venni, amiken például a tészta vagy a sajt készítését lehet megtanulni. De nem csak a kész termékekkel lehet ám megismerkedni, a komplexumhoz különféle ültetvények, legelők és élő állatok is tartoznak majd és különböző játékosan oktató élményprogramokra is be lehet nevezni.

A vidámparkok többségével ellentétben itt nem műanyagra és neonfényre kell számítani, hanem környezetbarát, természetközeli élményekre. Az építkezéshez rengeteg újrahasznosított faanyagot használnak, a működéshez szükséges energiát 44 ezer napelem állítja majd elő.

A parkon belüli közlekedés is környezetbarát lesz: a híres olasz bringagyár, a Bianchi ötszáz, felnőtt méretű, élénk színű triciklit gyárt kifejezetten ide. A leginkább a bevásárlókocsi és kerékpár szerelemgyerekeként jellemezhető közlekedési eszközzel könnyű lesz a helyváltoztatás, és a vásárlás is.

A komplexumot 2018-ban tovább bővítik majd, ekkor egy 200 fős hotel nyílik majd meg. A beruházók évi hatmillió turistára számítanak, ebből kétmillió külföldire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek