Újragondolt szaloncukorral készül a chochoMe karácsonyra

Na jó, hivatalos megfogalmazása szerint csokoládékéregbe rejtett gyümölcszamattal. De azért egy picit mégiscsak hasonlít a zselés szaloncukor-kedvelő társadalom valamely utópisztikusan elképzelt darabjához. A miénkhez legalábbis nagyon.

A nemzetközileg többszörösen is elismert magyar csokoládé manufaktúra egy új termékkel, a zamatos jelentésű Fruité-vel köszönti a telet. A szerkesztőségünkbe érkezett közleményük szerint a chocoMe gyümölcszselé kizárólag gyümölcspüré felhasználásával készül, teljes mértékben mellőzve az aromákat, a színezékeket és az ízesítőszereket. Háromféle és azon belül is három alapgyümölcsre épülő ízkombinációt álmodtak meg, amelyet a 70%-os kakaó tartalmú francia Cacao Barry étcsokoládé roppanós kérge alá rejtettek.

Ilyen kombináció az édeskés ananász és a lime, amit a pikáns kaffir lime reszelt héja egészít ki. Aztán hasonló a zamatos málna és a kissé savanykás yuzu (japáncitrom) zselésített gyümölcs-párosa, amelyet az ecuadori Arriba és az afrikai Forastero blend kakaóbabok háziasításából készített 70%-os kakaótartalmú francia étcsokoládé burkol be. A harmadik ízkombinációban pedig már a burgundiai feketeribizli egyszerre savanykás és édes íze keveredik a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot citrusos, kissé virágos aromáival, amelyet szintén 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé egészít ki. Ilyen szépek:

Forrás: Travelo

 

Legutóbb egyébként formabontó újdonságként a Rafinée drazsés termékcsaládot dobták piacra, amelynek persze minden tagját díjazták, az utoljára bronzérmet nyert Voilé terméküknek pedig az egyik új gyümölcszseléjükhöz hasonlóan szintén bergamot héj az alapja. Mészáros Gáborral tavaly decemberben beszélgettünk a drazsékészítés művészetéről, az interjút itt olvashatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek