A Gault&Millau szerint idén a Mádi Udvarház az év étterme

231 étteremteszt alapján az év étterme a Mádi Udvarház lett, az év feltörekvő éttermének az őriszentpéteri Pajtát, a legjobb vidéki étteremnek pedig a békéscsabai Kisvendéglő a Hargitához nevű helyet választották.

November 15-én jelent meg a Gault&Millau Magyarország 2017 étterem- és borkalauz, amely 231 hazai étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, de 163 borászatot és 244 szállodát is bemutat. A kiadvány készítői szerint mozgalmas év volt 2016, sok étterem nyílt, sok zárt, a szűk hazai élvonalban látványos séfváltások is előfordultak (Babel, Onyx, Tanti). Ennél érdekesebb azonban az, hogy bővült a megbízható középmezőny, így egyszerű hétköznapi körülmények közé is be tud költözni a minőség - írja a Vendéglátás magazin.

 

Fotó: Mádi Udvarház

A 2017-es Gault&Millau Magyarország két éve már az alternatív vendéglátás kategóriában (borbár, street food, levesbár, falatozó, gyorsétkezde, stb.) is ajánl helyeket, nemrég pedig a francia Gault&Millau is bevezette ezt a kategóriát „pop" néven. A 2017-es kalauzban ismét átfogó írás szól a kézműves sörfőzdékről és újhullámos kávépörkölőkről, és részletes ajánlásokat nyújt azokról a helyekről, ahol ezek a termékek elérhetők.

A Gault&Millau idei kalauzának legmagasabb pontszámot (17 pontot, vagyis háromsapkás minősítés) elért étterme az Onyx. Két sapkát (16 pontot) kapott az Alabárdos, a Costes, a Laci!Konyha!, a 15 pontosak az Anyukám Mondta (Encs), az Arany Kaviár, a Babel Budapest, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Csalogány26, a Fausto's, az Innio, a Mádi Udvarház (Mád), az Olimpia, a Platán (Tata), a Salon, a St Andrea, a Susogó (Pécs) és a Tanti.

Idei legjobbak:
Az év feltörekvő étterme: Pajta, Őriszentpéter
A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám, Olimpia
Alternatív vendéglátás: Beszálló
Vidéki étterem: Kisvendéglő a Hargitához, Békéscsaba
Az év étteremtulajdonosa: Rosenstein család
Az év étterme: Mádi Udvarház
Az év borászata: Szentesi Pince, Budaörs
Az év konyhafőnöke: Pesti István, Platán Tata
Aranyszalag tanúsítvány: Akasztói sziki ponty
A tavalyi díjazottak listájáról itt olvashat.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek