Alkoholtúrát szerveznek a Gellért hotel legnépszerűbb lakosztályaiba

Szent Mártont, az újbor bíráját és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Lesz borvacsora, vezetett sörtúra és két napra még egy lakosztályéttermet is megnyitnak.

Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából idén a Szent Gellértről elnevezett szálloda hagyományos, de már négy naposra bővült borfesztivállal ünnepli a Márton-napot, miközben a gasztronómia és művészetek számos szentjét megidézi.

Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként 20 kézműves sört kóstolhatunk a Gellért Sörözőben sörkorcsolyák kíséretében, de lesz majd sörkurzus is Katona Csaba történésszel. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A gasztro kiállítók között ott lesz a Steamboo, a Bükki Sajt és a Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetünk részt, bebarangolva a szálloda jeles lakosztályait, ahol egykor államelnökök, filmsztárok, művészek laktak.

Kapás Gergő

 Az idei borfesztiválon kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált „A Sajt, a Bor és a Kenyér Szentháromsága" kurzussal és egy borvacsorával is várják a látogatókat, melynek háziasszonyai Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter lesznek, a főszereplői pedig a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti, a Buono és a Gellért Söröző.

Pénteken és szombaton Lakosztályétterem nyílik, mely felejthetetlen gasztronómiai élményt ígér, egyedi készítésű design tányérokon tálalva. A Dunára néző panorámás luxuslakosztályban a Michelin csillagos séf, Pesti István és a pezsgőszakértő, Túróczi Anett tart Champagne vacsoraestet.

Kapás Gergő

 Mindkét napot koncertekkel zárják, ahol fellép a Compact Disco és a Kelemen Kabátban, akik slágereik mellett egy-egy, csak erre az alkalomra írt dalt is eljátszanak. Az after party alatt a DiVino Borbár várja a vendégeket. Vasárnap rendhagyó Sunday Brunch ígérkezik, ahol Budapest legjobb Sunday brunch éttermei, az Araz, a Gundel, az Icon, a Manna, a Paris Budapest és a Panoráma Étterem képviselteti magát, de a Gellért Sörözőben ott lesznek Budapest legjobb kifőzdéi is.

Jegyárakról és a programokról bővebben az esemény weboldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek