A legdögösebb vörösök érkeznek az őszi Főzdefesztre

A komlózott vörös sör a sztár a 12. Főzdefeszten, amelyre a Városligetben kerül sor szeptember 9-11. között. Faszénen sült pisztráng, orosz street food és vegán burger is szerepel a söröket kísérő ételek között.

A vörösök már a spájzban vannak: Armando_otchoa először hozza a Főzdefesztre a Marshall nevű juharsziruppal felturbózott Red Ale-jét. A Hübris Aranyláza júniusban lagerként debütált, most viszont egy trükkös csavarral igazi vörösként tér vissza. Az Etyeki Sörmanufaktúra kifejezetten a Főzdefesztre főzött Másik nevű amerikai Amber Ale sörkülönlegességével érkezik. A Stari Sörfőzde számára a vörös sör nem új terep, hiszen már több mint tíz évvel ezelőtt is főztek Tapolcán vöröset. Szokásos sörein kívül hozza az idei év újdonságait is: Stari Fekete Ribizlit és az American Hop Star-t.

Főzdefeszt

 

A Kapucinus is beszáll a vörös sörök igehirdetésébe: Frau Luther Asszony nevű sörük mellett először érkezik Budapestre a levendulás búzasörük, a Kapucinus Levander.

Az Ikkona két teljesen új sört izzít a fesztiválra: Crazy Mama búzasörüket most először csapon is megízlelhetjük, a beszédes nevű Red Virgin IPA pedig egy most debütáló főzet, ami a 12. Főzdefeszten készül elveszteni szüzességét.

Az idén ősszel létrejött Főzdepark tömörülés ötven négyzetméteres sátrában nyolc főzde csoportosul majd: a MONYO, a Mad Scientist, a Horizont, a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és az először kivonuló HopTop Brewery, melyek összesen negyvenféle sört vernek csapra, hogy megmutassák, szerintük mi is a kraft.

Ételfronton a Tésztafeszítők hagyományos lángossal, valamint szalagos fánkkal csábítanak, a Bombaburger különleges vegánhamburgerrel készül, a Lakatos műhelyben az extrém összetevőkkel feltupírozott házi sertéskolbászoké a főszerep. Az év foodtruckjának választott Babuskánál ízletes és hagyományos orosz fogásokat rendelhet, a tavaly útjára indult Waffel Land oreos, macaronos vagy az olaszfűszeres waffeljét most a Főzdefeszten is letesztelheti. Először érkezik Budapestre a Spíz halas; a faszén felett sült pisztráng és markéla a régi hagyományokat idézi meg, hogy pár napra a Városligeti Napozórétre varázsolja a srégen parázson sülő halak balatoni hangulatát.

A szervezők visszatérnek a kényelmesebb és elegánsabb fesztiválkártyás rendszerhez, mindamellett az érintéses bankkártyáját is használhatja a fesztivállátogató.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek