Evett mostanában kínait Zuglóban? Ezt most inkább ne olvassa el

Evett mostanában kínait Zuglóban? Ezt most inkább ne olvassa el

A főváros XIV. kerületében egy távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek, és elrendelték 135 kilogramm alapanyag, illetve félkész- és készétel megsemmisítését – közölte a hatóság az MTI-vel szerdán.

Fincsi, mi? (Képünk csak illusztráció, nem ebben az étteremben készült.) Fotó: mimi / TraveloForrás: Travelo

 A tájékoztatás szerint az éves terv alapján ütemezetten, laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni az ellenőrök, de az elfogadhatatlan állapotok miatt a mintavétel meghiúsult, az üzletet be kellett zárni. Az Index értesülései szerint a Hungária körút és az Egressy út sarkán lévő Jó Ízű Kínai Étteremről van szó.

Az étteremben mindenhol kosz és rendetlenség volt, a raktárt lakásnak is használták. A nyomon követhetetlen alapanyagokat össze-vissza tárolták, a hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve. Az alapanyagok, a helyben készült félkész- és készételek fagyasztása során sem biztosították a nyomon követhetőséget, a termékek nagy része azonosíthatatlan volt, de lejárt termékeket is találtak az ellenőrök.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszerbiztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra - közölte a Nébih.

Július végén egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében végeztek ellenőrzést a hivatal munkatársai, ott is azonnali hatállyal be kellett zárni az üzletet az élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek