Folyamatosan hullik a díjeső a magyar csokigyárra

A chocoMe idén is többszörös Academy of Chocolate Awards díjas lett Londonban. A versenyre hét termékükkel neveztek, amelyek közül öt egyből díjat nyert.

A chocoMe-t szerencsére idén sem kíméli a díjzápor, legutóbb a rangos londoni Academy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) díjkiosztóján nyert érmeket. A tavasszal megrendezett világversenyen a manufaktúra által jegyzett öt csokoládé-különlegességét díjazták. A díjátadót Londonban tartották július 8-án, ahol a chocoMe alapítója Mészáros Gábor személyesen vette át a díjakat.

A chocoMe ikonikus Raffinée-jának családjából négy termék is megbabonázta a gasztro-szakértőkből álló szakmai zsűrit. Ezüst éremmel díjazták a tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandulát, bronz érmet kapott a guérandesós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula, a szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített és kardamomos étcsokoládéval bevont változata, és a mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyorójuk is.

De bronzzal díjazták az idei legújabb Voilé terméküket is, amelyet Valentin-nap környékén dobtak piacra, és amelynek a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot héj az alapja. Na erre a kandírozott bergamot héj darabkákra kerül aztán a venezuelai étcsokoládé közel 50 rétege! Ezt legutóbb Mészáros Gábortól tudtuk meg, akivel decemberben beszélgettünk a drazsékészítés művészetéről. Az interjút itt olvashatják.

Így készülnek a drazsék
Galéria: chocoMe
Forrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek