44 ezren akarnak bejutni London meztelen éttermébe

A 27 ezer forintos menüár sem tartja vissza a The Bunyadi nevű londoni pucér étterembe bejutni akaró vendégeket. A séfek egyébként áram és gáz nélkül főznek, és aki akar, ruhában is vacsorázhat.

 

A londoni The Bunyadi teljesen természetes élményt kínál: elektromosság és gáz nélkül működik, az ételek kézműves agyagtányéron érkeznek, az evőeszközök ehetőek, írja a Dining Guide. De nem ezek miatt érdekes igazán, hanem azért, mert a vendégek a mobiltelefonjukon túl a ruháiktól is megszabadulhatnak, ha így tarja kedvük étkezni. Érkezéskor átvehetnek egy leplet, amit magukon hagyhatnak, vagy le is vehetnek evés közben. A fából faragott asztalokat és székeket bambusz paraván választja el egymástól.

Fotó: The Bunyadi


Az étteremben természetesen van egy "ruhás" szekció is, ahol azok foglalhatnak helyet, akik szeretnének a ruhájukban maradni. Az étterem konyháján – és ez elég megnyugtató – ruhában dolgoznak, a felszolgálók pedig intim testrészeiket eltakarva mutatkoznak. Lyall szerint nem nagyon kellett toborozni a személyzetet, tolongás volt.

Arra, hogy ez a koncepció mennyire sikeres, maga a várólista a bizonyíték: a június 11-én megnyílt étterembe jelenleg 44,200 ember szeretne bejutni. A kritikák azonban máris ódákat zengenek, és elsősorban azt emelik ki, mennyire komfortos élményt ad az étterem.

A The Bunyadi egyébként a Lollipop ügynökség ötlete Az egyik alapító, Seb Lyall így nyilatkozik: "Az volt a cél, hogy megtapasztaljuk a tökéletes felszabadulást. Szerintünk minden embernek meg kell adni a lehetőséget, hogy legalább egy estét vegyi anyagok, mesterséges színezékek, elektromosság, gáz, telefon, és adott esetben ruha nélkül töltsenek el."

A The Bunyadi három hónapon keresztül lesz nyitva, és 42 férőhelyes. Az ötfogásos vegán és nem vegán menü ára 69 font, vagyis 27 ezer forint.

Tokióban nem lehet tetkóval és túlsúllyal pucéran enni

Más lesz a koncepció a tokiói pucér étteremben, amely július 29-én fog nyitni Amrita néven, és az organikus ételekért cserébe nagyon komoly feltételrendszerrel fog vendégeket fogadni. Először is van korhatár. Az értelemszerű, hogy 18 év alattiak nem látogathatják, azonban hatvan év felettiek sem. Azok, akiknek a súlya 15 vagy annál is több kilogrammal meghaladja a magasságukhoz kalkulált ideális súlyt, szintén jobb, ha otthon maradnak, ugyanis az a megaláztatás vár rájuk, hogy az ajtóból hazaküldik őket. Ugyanerre számíthatnak azok is, akik tetoválást viselnek.

Az Amritában másfélszeres árakkal dolgoznak Londonhoz képest, és lesz tánc show is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek