Profik készítik a debrecenit az ingyenes kolbászfeszten

Június 11-12-én lesz a Debrecziner Gourmet Fesztivál, ahol a debrecenit számos "értelmezésben" készítik el nívós éttermek séfjei. A helyszín a debreceni Nagyerdő.

Nehéz olyan ételt vagy italt találni, ami nem kapott saját fesztivált, és természetesen a debreceni sem maradhat ki a sorból. A kétnapos fesztiválon 25 étterem - ebből tíz debreceni - mutatja be, mit lehet kihozni egy debreceniből, és természetesen szakmai rendezvények és koncertek is lesznek.

Fotó: Debrecziner Gourmet

 "A rendezvénynek az a célja, hogy megmutassuk, hogy bár a debreceni pároskolbász a jól ismert köntösben, azaz sülve vagy főve, mustárral is nagyon jó, de ezen kívül számos más értelmezése lehetséges" – mondta a Dining Guide-nak Balogh Károly, az Ikon Étterem egyik tulajdonosa. "Minden étteremnek a saját stílusában lesz lehetősége bemutatni ezt a klasszikust, lesz például fine dining változat vagy pizzás verzió is."

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hamarosan induló debreczinergourmet.hu oldalon lehet majd. További információ az esemény Facebook-oldalán található.

KIÁLLÍTÓK

Anyukám Mondta (Encs)
IKON (Debrecen)
Első Mádi Borház (Mád)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Butifarring (Budapest)
Maszek (Debrecen)
Manga Sushi, Wok & Grillbár (Debrecen)
Hortobágyi Csárda (Debrecen)
Tuba Tanya (Nagyhegyes)
Mirage (Hajdúszoboszló)
Húsmanufaktúra (Debrecen)
(a lista még nem teljes)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek