Saison, lambic, sour ale: Belga Sörfesztivál lesz a hétvégén

Saison, lambic, sour ale: Belga Sörfesztivál lesz a hétvégén

Negyvenhárom belga sörfőzde 205 sörét, köztük 61 fajta csapolt sört kóstolhatnak május 13-án péntektől május 15-én vasárnapig a Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben, adta hírül az MTI.

A könnyebb eligazodás érdekében az idei évben új kategorizálási rendszert vezetnek be a Belga Sörfesztiválon. Ez a rendszer az ízviláguk alapján 11 kategóriába sorolja a fesztivál söreit. A fesztiválon csak gyümölcssörből több mint 40 félét lehet majd megkóstolni a közkedvelt meggyesektől a barackoson át egészen az egzotikusabb ízűekig. A kókuszos csapolt sör tavalyi sikere nyomán idén már banános csapolt sör kóstolására is lesz lehetőség.

Belga sörökFotó: Getty Images

 A három napos fesztivál egyik kiemelt sörtípusa a saison sör. Könnyen iható, mégis sűrű, tápláló, enyhén savanykás ízének köszönhetően rendkívül frissítő ital, mely reneszánszát éli. A másik kiemelt sörtípus idén az úgy nevezett sour ale. Az ebbe a kategóriába tartozó flamand vörös és barna, valamint lambic sörök fanyar ízvilágukkal a régi idők söreit testesítik meg, melyek azokban az időkben készültek, amikor a sörfőzők rozsdamentes acéltartályok helyett még fahordókat használtak.

A kiváló sörök mellé a látogatók sörkorcsolyaként fogyaszthatnak házi kolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is. A Bálna előtt álló prémium hamburgerekkel és az elmaradhatatlan belga hasábburgonyával várják a látogatókat. Desszertként belga csokoládék közül válogathatnak vendégek.

A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat, az előre váltott jeggyel érkezők pedig egy pohár sört is ajándékba kapnak. Szombaton és vasárnap délután a Városház tér és a Bálna között fél óránként közlekedő városnéző buszjárattal is megközelíthetik a fesztivál az érvényes belépőjeggyel, vagy fesztiválpohárral rendelkezők.

A rendezvényről további információk találhatók az esemény honlapján.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek