Az ország egyik legkülönlegesebb pincetúrája várja Mádon pünkösdkor

Az ország egyik legkülönlegesebb pincetúrája várja Mádon pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvégén, május 14. szombattól május 16. hétfőig naponta 10 és 17 óra között a mádi Holdvölgy borászat pincerendszerében kincskereséssel egybekötött borkóstoló séta várja a látogatókat.

A program különlegessége, hogy az idei Vince Awards díjátadó gálán ez a hely kapta a "Legjobb pincelátogatás" díját, amellyel a zsűri a pincészet speciális adottságai és egyedi hangulata mellett a borkóstoló séta által nyújtott élmény magas színvonalát is elismerte - áll a borászat közleményében.

http://www.holdvolgy.com/Forrás: Travelo

 A Holdvölgy pincészetben, amely Mád legkiterjedtebb, csaknem két kilométer hosszú pincerendszere, képzeletbeli időutazáson vehetnek részt a vendégek, miközben végigkóstolják a borkínálatot. A másfél órás séta alatt jókora szakaszokat lehet bejárni a legrégebbi, öt-hatszáz éves pinceágakban éppúgy, mint a következő századokban hozzáépített járatokban.

A kalandos föld alatti túrán térképes kincskeresés vezeti el a borrajongókat a pincében, hordók között elrejtett, kóstolásra kikészített palackokhoz. A pünkösdi kóstolósorban összesen öt különböző bor szerepel, közöttük hazai és nemzetközi borversenyek aranyérmesei.

Különleges hangulat Fotó: Holdvölgy BorászatForrás: Travelo

 A Holdvölgy pinceséta a kincskeresésen és a fehérborok kóstolásán túl történelmi visszatekintésre is alkalmat ad, hiszen a legrégebbi pinceágakat a tokaji bortermesztés hajnalán, a késő-középkorban építették az első mesterek. Kezük nyomán évszázadokon át bővült mai hosszára a különleges pinceegyüttes, amely 1955-ben, kilenc különálló járat összenyitásával nyerte el mai 1830 méteres hosszát, melyben 109 pinceág három szinten terül el.

A modern épületrész Fotó: Holdvölgy BorászatForrás: Travelo

 A legutóbbi átalakítás a pincében 2006-tól kezdődően 23 hónapig tartott. Egyedi építészeti megoldásokkal törekedtek rá, hogy a borászat és borszaküzlet ultramodern üvegépülete szervesen belesimuljon a tájba, és közvetlenül kapcsolódjon a föld alatt rejlő ódon pincerendszerhez.

A kóstolóprogram végén a vendégek bepillantást nyerhetnek a Holdvölgy borászatába is, ahol a tradicionális szőlőművelés eredménye találkozik a legmodernebb borászati technológiával.

Hasznos
Bejelentkezés és időpont-egyeztetés: visit@holdvolgy.com, 0620/421-1817
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek