Az ország 22 főzdéjének legfrissebb kínálatát lehet megkóstolni április 28-30. között a Városháza Parkban, és bemutatkozik az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készülő Év pálinkája is.
Idén az ország különböző tájain termesztett birs gyümölcsből készült pálinkákat hozza Budapestre a tavasz legnagyobb pálinkás rendezvénye. A belépődíj nélkül látogatható három napos fesztiválon az ország 22 főzdéjének legfrissebb kínálatából lehet kóstolni.
![](http://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1710/20171011614.jpg?w=800&h=532&t=5)
Bemutatkozik be az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készülő Év pálinkája is „Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, amely célja, hogy bemutassa a fogyasztóknak az adott év gyümölcsét. Az idei rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy kiemelkedő minőségű birspárlatokon keresztül ismerkedjenek meg az érdeklődők az azonos gyümölcsből készülő párlatok sokszínűségével" – mondta Maros Róbert, az esemény főszervezője.
A fesztiválon Hello Pay feltöltős fesztiválkártyával fizethet: a fizetőrendszer újdonsága, hogy borravalót is lehet adni vele.A zsűri döntése alapján idén a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békési, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek a termékbe.