Békés megye legjobb pálinkáját keresik

A Békés Megyei Önkormányzat idén is keresi a megye pálinkáját, az eredményhirdetést a 17. Gyulai Pálinkafesztivál keretében tartják. A jelentkezési határidő péntek este jár le.

 

A megyei önkormányzat azt vállalja, hogy elkészítteti a Békés megye pálinkája címkét, amelyet a győztes főzde egy éven keresztül viselhet az üvegein a kereskedelmi forgalomban. A békéscsabai önkormányzat vállalja, hogy egy éven keresztül ettől a főzdétől vásárol protokollcélokra pálinkát - írja az MTI. Tavaly a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde Bt. sajmeggy pálinkája viselhette a címet.

Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezője elmondta: a korábbi évektől eltérően idén csak a magán- és a bérfőzdéknek hirdették meg a fesztivál pálinkaversenyét, amelyre eddig 332 mintát neveztek be. Kereskedelmi főzdék idén nem versenyeznek, ami alól csak a Békés megyei főzdék a kivételek, és ők is csak a megye pálinkája címért indulhatnak.

A benevezett pálinkákat szakmai zsűri értékeli március végén; a győzteseket a fesztivál második napján, szombaton hirdetik ki. A 17. Gyulai Pálinkafesztivált április 15. és 17. között rendezik meg a gyulai Várkertben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek