Ebből a tízből az egyik az ország tortája lesz

Kiválasztották a 2016 Magyarország tortája cím 10 jelöltjét, de csak augusztusban derül ki, hogy melyik lesz a következő győztes.

2015-ben Szó Gellért salgótarjáni cukrász pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortája lett a nyertesFotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben izgalmas várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhatott. Az első zsűrizési kört élőben, szakmai közönség előtt rendezték meg a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon. A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdet majd győztest, ebből az első kört március 10-11-én rendezték, amely során tíz továbbjutó tortát választottak ki:

  1. Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda (Dunaföldvár)
  2. Bakonyi Túrós Csusza Torta – Caffé Kft., Művész Kávéház és Cukrászda (Budapest)
  3. Fertődi Selymes – Vaslóczki Orsolya, Horváth Cukrászda (Budapest)
  4. Magyar kert – Szentandrási-Szabó Emese, Suhajda Cukrászda (Budaörs)
  5. Málnás Tripla Csokitorta – Szoljár Csaba, Solier Cafe (Gödöllő)
  6. Nagyi gyümölcsöse – Nagyné Haán Bernadett, Major Cukrászda (Budapest)
  7. Őrség zöld aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)
  8. Szentendrei Mézes-málnás „Annamari" torta – Nagy Péter, Szamos Cukrászat (Pilisvörösvár)
  9. Tihanyi körtés sajttorta – Barabás Csilla, Édes-Gyömbér Cukrászda (Budapest)
  10. Zuzorka – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)

A tíz továbbjutó tortát a júniusi, második körben újrakóstolják és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére. Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessék az idén jubileumi, tizedik Magyarország tortáját - írja közleményében a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Triplán tökmagos és zöld színű az idei Magyarország tortája
Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő tortája - ezt csütörtökön hirdették ki a verseny szervezői a Parlamentben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek