Itt a helye, ha kávéőrült, de akkor is, ha koktélrajongó

Ötven kiállító több száz termékkel, köztük kávé-, bor-, párlat- és koktélkülönlegességekkel érkezik az idei KávéBár Bazárra, a Corinthia Hotel Budapest szállodába február 20-án és 21-én. Minőségi teákat, francia párlatokat, pezsgőket és forró csokoládékat is kóstolhat.

Számos előadás, bemutató és verseny segíti a látogatókat, hogy jobban megismerkedhessenek többek között a minőségi kávé- és koktélkészítés rejtelmeivel - közölték a szervezők az MTI-vel.

Fotó: CAFE&BARForrás: Travelo

 A két napon öt országos bajnokság zajlik majd: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap a Latte Art versenyen mérkőznek meg. A kihívás nyertesei tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselhetik Magyarországot. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokságot szintén vasárnap rendezik, amelynek nyertesei idén Tokióba utaznak a világbajnokságra.

A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokságot is a kétnapos rendezvény keretében tartják vasárnap, ott a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig adnak számot felkészültségükről a résztvevők.

A verseny szünetében a Magyar Sommelier Szövetség által alapított Par Excellence a magyar borkultúráért díjat is átadják.

A megmérettetések mellett szombaton a tengerentúli kávékultúráról vagy az alternatív, otthoni kávéélvezetről és annak minden eszközéről hallhatnak előadást a látogatók, de lehetőség lesz különleges és csúcsminőségű teák, francia párlatok, pezsgők, vagy forró csokoládék kóstolására is.

A belépő korlátlan kávékóstolást, több mint 20 tételes borsorkóstolást, párlatkóstolást is tartalmaz.

Az online elővételes jegyértékesítés február 18-án reggel lezárult, 19-én még a budapesti partnerpontokon vehető kedvezményes árú belépő.

A teljes árú napijegy a helyszínen 3800 Ft.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek