Kocsonyás torta lett Miskolc legmenőbb desszertje

A Miskolctapolca szívében található Balajti Cukrászda készítette azt a díjnyertes édességet, amely 2016-ban viselheti a Miskolc torta címet. A Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a híres miskolci kocsonyához is köthető.

A versenyben nevezett tortákat idén is neves mestercukrászokból álló zsűri bírálta el, olvasható a www.hellomiskolc.hu közleményében. A zsűri elnöke Garbóczi Ferenc mestercukrász volt, mellette Mátyás Rudolf világbajnok mesterszakács és Lazányi János, a Palotaszálló mestercukrásza vett részt az értékelésben.

 

Fotó: Hello Miskolc

A zsűrizés során a torta külleme, állaga és ízvilága volt a meghatározó, a zsűritagok nem tudhatták, melyik tortának mely cukrászat volt a készítője.

A korábbi évek hagyományait követve idén is olyan tortával neveztek a cukrászatok, amelyek kötődnek Miskolchoz. A 2014-es Miskolc torta Ezerízű diótorta volt, amely Diósgyőrhöz volt köthető, a 2015. évi Borvarázs torta az avasi borkultúrához volt kapcsolható, idén pedig a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a miskolci kocsonyához is köthető.

A verseny iránt óriási volt érdeklődés, már az elmúlt hetekben, jóval a cukrászatok nevezéseit megelőzően is több előfoglalás érkezett a 2016. évi nyertes tortára.

A 2016. évi Miskolc torta, a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta 2016. február 2-tól kapható a Miskolc Cafe-ban, és természetesen a Balajti Cukrászdában is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek