Óriási evőbuli lesz a belvárosi piacon

Óriási téli evőbuli lesz február 5-7. között a Belvárosi Piacon. A Töltött Hold Gasztrovíkenddel a szervezők hagyományt akarnak teremteni, az eseményen a piac helyi üzletei mellett az ország ismert és még kevésbé ismert éttermei és vendégtermelők is részt vesznek.

Már a Hold utcai bejárat előtt vodkabár, kávépiaggio, bográcsban halászlé várja az érkezőket, írja a Dining Guide. A földszinten közösségi standon készítik a piaci ételeket a meghívott éttermek és séfek, és a vendégtermelők közös standján is remek kóstolni valókat találunk majd, akárcsak a helyi üzletek pultjainál.

 

Fotó: Töltött Hold Gasztrovíkend

Többek között az IKON, a Chianti, a Baricska, a Bock Balaton, a Bonne Chance, az Erhardt, a Márga Bisztró és az ország egyetlen cigány étterme, a Kira ételeit lehet megkóstolni. Piaci kosztot készít LázárChef, Csíki Sándor (Food&Wine) szakíró, és Bakcsy Árpád is megmutatja, nemcsak fényképezni, hanem főzni is tud.

Vendégtermelők is jönnek, kóstolni lehet majd a Chilion csilijeit, Buza Sándor kolbászait, a Vászolyi sajtot, kenyérrel érkezik a Panificio il Basilico, a Melis Testvérek tehéntejből készült termékei is megtalálhatók lesznek éppúgy, ahogy a Bold Agro almaitalai, míg Pétervári Sándor szarvasgombát adagol mindenkinek.

A piac állandó, mindenki által kedvelt üzletei is várják a betérőket. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Vörös Homár, Gianni olasz gasztrosarka és a többiek a már jól megszokott fogásokon kívül meglepetésekkel is készülnek.

Igazi nyüzsgő, késő estébe nyúló program lesz, izgalmas fogásokkal, sok pezsgővel, zenével és garantáltan jó hangulattal.

A belépés ingyenes, a vásárlás készpénzzel történik a standoknál és az üzletekben.

Az esemény ideje: február 5-én és 6-án 11:00-22:00 (a Piac már reggeltől nyitva), február 7-én 11:00-15:00.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek