18 somlói pincét tesztelhet Vince-napon

  A Somló hegy családi pincészetei január 23-án téli borfesztivált rendeznek, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, nyilvános borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket.

  2016. január 23-án Vince-napi népszokások felelevenítésével várják a kikapcsolódni vágyó látogatókat a legkisebb történelmi borvidéken. A esemény napján tizennyolc helyi pincészet nyit ki és kínál alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességeket.

  A fesztivált szervező Somlói Dűlők Egyesületének küldetése, hogy a Somlói borvidék országos ismertségű kereskedelmi borászatai mellett, a kis családi pincék kereskedelmi forgalomban nem kapható, ugyanakkor kiváló minőségű kézműves borait is elérhetővé tegye.

  Fotó: Somlói DŰLŐK Egyesülete

   A látogatók délelőtt vezetett dűlőjáró programok keretében ismerkedhetnek meg a hagyományos Vince-napi népszokásokkal, majd kezdetét veszi az év első helyi borversenye, a DŰLŐngélő Vince 2016. A verseny keretében történő kóstoltatáson a szakmai zsűri, a gazdák, és a közönség is értékel. A zsűri tiszteletbeli elnöke Dr. Laposa József.

  A fesztiválon fellép Szabó Enikő népdalénekes, Waszlavik Gazember László és Hoppál Bulcsú.

  Annak, aki nyáron elmulasztotta volna meglátogatni fehérborok birodalmának fellegvárát itt a remek lehetőség, hogy a kiugróan jó évjáratnak ígérkező 2015-ös borokon keresztül, családias hangulatban találkozzon a borvidék gazdáival.

  A programokról itt és itt talál bővebb információt!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!