Tilos pet-palackban árulni a tokaji bort!

  Legalábbis Tokajban, ahol az önkormányzat rendelettel tiltja a tokaji bor műanyag (pet) palackban való árusítását a városi tulajdonú közterületeken.

   

  A tokaji táj alatti pincerendszer néhány fontos tételeFotó: Bianca Otero / Northfoto

   Az MTI idézi az Észak-Magyarország napilap cikkét, amely arról ír, hogy amennyiben a történelmi borvidék büszke akar maradni Tokaj-Hegyaljára, akkor a csomagolás módját is meg kell adni az itt termett szőlőből előállított bornak. Éppen ezért a tokaji önkormányzat rendelete szerint 2016. januárjától tilos pet-palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni a város tulajdonában lévő közterületeken.

  Posta György polgármester a lapnak azt is elmondta: folyamatosan ellenőrizni fogják a rendelet betartását, "egyelőre még csak figyelmeztetik azokat, akik továbbra is pet-palackban árulják Tokajban a bort, és ha ez nem használ, akkor pénzbírsággal sújtják majd a szabályszegőket".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!