Szarvast és kecsegét kell főzni a szakácsverseny budapesti döntőjén

A húsz versenyző közül tizenöt séf neve már ismert, öt országban pedig még nemzeti döntőn választják ki az indulót a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or 2016. május 10-11-i budapesti kontinensdöntőjére.

Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre - közölték az MTI-vel a szervezők.

Molnár Gábor, a verseny tavalyi magyar indulója felkészülés közbenFotó: Dívány

Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudható, melyik húsz nemzet séfje vesz részt az európai döntőn. Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Svájcban február végéig rendezik meg a nemzeti döntőket.

A február 18-i magyarországi döntőbe a selejtezőből Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Szabó László (Sodexo), Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest) jutott be, és elindul Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d'Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is.

A Bocuse d'Or Europe versenyt 2016. május 10-11-én rendezik meg a Sirha Budapest nemzetközi szakkiállítás keretében. A húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d'Or Europe 2016 győztesének címéért. Segédjük és felkészítő trénerük támogatásával kell megalkotniuk egy húsételt szarvasból és egy halételt kecsegéből és annak kaviárjából.

Magyarország először 2013-ban vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjében, Széll Tamás a 10. helyen végzett, Molnár Gábor pedig idén a 13. helyet szerezte meg. Az európai döntő most kiváló lehetőséget nyújt az előrelépésre, miközben Magyarország felhívhatja a figyelmet gasztronómiájára, minőségi termékeire és kulináris örökségére – mondta korábban Hamvas Zoltán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek