Balatonfőkajáron készült a legjobb újbor

A balatonfőkajári Feind Borház shiraz rozé bora érte el a legjobb eredményt a 10. Magyarországi Újborversenyen, amelynek díjait szombaton adják át Budapesten, a Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon.

A borversenyre 100 pincészet 300 újborral nevezett, az ifjú borászokból álló bírálóktól egy bor kapott nagyarany, 36 arany minősítést, közülük a legmagasabb pontszámot elérő 13 érdemelte ki a 2015. év legjobb újbora elismerést - tájékoztatta Ferenc Vilmos, az esemény főszervezője, a Magyar Bor Akadémia tagja az MTI-t.

Fotó: Feind Borház

 A Top 13-ba a nagyarany minősítést szerzett Feind rozén kívül a cég rajnai rizlingje, a Bárdos és fia Pincészet Bt. cabernet sauvignon-cabernet franc rozé és a sauvignon blanc, a Frittmann testvérek Kft. kékfrankos rozé és a nero rozé bora került.

Ugyancsak a legjobbak közé sorolták az ifj. Márkvár János syrah, az Ostoros-Novaj Bor Zrt. csipke rozé, a Lajvér Borház Kft. szekszárdi menoire rozé, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet kékfrankos rozé, Szende Gábor rozé cuvée, a Szőllősi Pincészet Kft. zenit, a Kertész Családi Pincészet kékfrankos rozé borát - tette hozzá.

Ferenc Vilmos kitért rá, hogy a fesztivál látogatói szombaton a nyertes borokat, valamint további 200 újbort és kiváló kézműves sajtokat is kóstolhatnak az esemény helyszínén, a Vajdahunyadvárban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek