Új Szamos Cukrászda nyílik tavasszal Budapesten

  Az eddig 25 üzlettel rendelkező Szamos Marcipán Kft. jövő tavasszal a Parlament tőszomszédságában nyitja meg új kávézó-cukrászdáját.

  Szamos László, a cég főcukrásza elmondta, hogy az évi több mint 3 milliárdos forgalmuk egyharmada külföldön realizálódik, és ebben még nincs benne az egy éve nyitott bécsi cukrászda teljesítménye, írja a turizmus.com.

  A választék tekintetében igyekeznek ellenállni az amerikai és a francia trendeknek, bár macaront ők is árulnak, inkább a hagyomány és a tradíció jegyében fejlesztik termékpalettájukat.

  Glódi Balázs / Szamos Gourmet Ház

   Az egykori családi vállalkozás ma már 500 főt foglalkoztat, bérmunka formájában több vidéki üzemben készítik a karácsonyi főszezonra a legújabb bonbonféléket, és a több mint tízféle szaloncukrot, amelyek között az idén a sós, a karamelles-vaníliás és a praliné ígérkezik slágernek.

  A Vörösmarty téri Szamos Gourmet Házat tekintik a cég zászlóshajójának, amelynek vendégei között szinte mindig több a külföldi, mint a belföldi – és ez még inkább így lesz karácsonyig, hiszen a belvárosi adventi vásárok számos turistát vonzanak.

  A csokoládémanufaktúra kurzusai ugyancsak népszerűek: részt vett már hasonlón Harrison Ford is, amikor Magyarországon forgatott.

  A Szamos család a hagyományos, magyar cukrászda híve. Mindegyik üzletük arculata más, de mindenhova – Bécsbe is – a központi termelőüzemekből szállítják a süteményeket és más készítményeket, a minőség tehát garantált. Szamos László szerint legfontosabb a lélek, a szakmai tudás és meg nem alkuvás a főleg hazai alapanyagok terén. Ugyanakkor sokszor kényszerülnek importra – Kaliforniából hozzák be például a mandula egy részét, mert a hazai kínálat szűkös.

  Amikor 30 évvel ezelőtt a Szamos megnyitotta Párisi utcai első üzletét, Bécs volt az igazi minta. Három évtized elteltével a Szamos visszatért Bécsbe, és tavaly decemberben megnyitotta a bécsi üzletét. A hazai márkára, a Szamosra alapozva Bécsben új brandet építenek, ami a Mathias Szamos Konfiserie.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Marcipánparlamenttel nyílt meg az új Szamos cukrászda - 2016.06.14.
  Pontosabban Szamos Cafe, mert ez már nem az a Szamos. De a parlament még marcipánból készült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!