A legszebb vörösborok is Balatonon teremnek

Mondják ezt a Vörös Balaton szervezői, akik tizenkét balatoni borászt és azok legjobb vörös borait hozzák majd egy fedél alá december 5-én Csopakon.

„A hazai borisszák zöme még mindig úgy véli, hogy a Balaton partja valójában csakis fehérborok termelésére alkalmas. Úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy bebizonyítsuk nekik és a kereskedőknek is, hogy a legszebb, legösszetettebb vörösök is mifelénk teremnek." - idézik Jásdi István szavait a Vörös Balaton szervezői, akik december első hétvégéjére szerveztek egy Mikulás-partival egybekötött boros eseményt a Jásdi Borteraszra.

A szervezők tizenkét balatoni borászt és azok legjobb vörös borait hozzák majd egy fedél alá december 5-én Csopakon, hogy minden kétséget eloszlatva bemutassák, hogyan is állnak vörösbor fronton a Balatonon. Szombaton ezért a délután egykor kezdődő sétálókóstoló mellett a Borteraszon a Chianti Delicate kínál majd némi harapnivalót, miközben dél és este nyolc óra között a Márga Bisztró várja finom falatokkal a vendégeket. Este nyolckor pedig megkezdődik a Vörös Balaton afterpartija a Kredenc Borbisztróban, ahol a bor és borkorcsolyák mellé a Gyps 'n Rips SwingBand húzza a talp alá valót.
A szervezők a rendezvényre Mikulás sapkában érkezőket csokival, az anélkül érkezőket virgáccsal jutalmazzák. Eseményről bővebben itt.

Fotó: Jásdi Borterasz

 

Résztvevő borászok:
Figula - Balatonfüred
Guden Birtok - Csopak
Homola Pincészet – Paloznak
Jásdi Pince – Csopak
Káli Kövek – Köveskál
Liszkay Pincészet – Monoszló
Pálffy Pincészet – Köveskál
Petrányi Pincészet – Csopak
Szent Donát Birtok – Csopak
2 HA – Szentgyörgyhegy
Villa Tolnay – Badacsony
Von Beöthy (Csobánc Cooperation) - Badacsony
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek