A Gault&Millau szerint az Alabárdos a legjobb hazai étterem

  228 éttermteszt alapján a legjobb étterem az Alabárdos lett, a legjobb kisvendéglő a Fricska Gasztropub, a "vidék étterme" pedig az encsi Anyukám mondta.

  Az étterem- és borkalauz anonim szakértők értékelése alapján választotta ki a legjobb éttermeket, borászatokat és konyhafőnököket.

  A legjobbak a Gault&Millau alapján:
  A 2016-os év étterme az Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)
  Az év borászata a Heimann Családi Birtok és
  Az év konyhafőnöke 2016-ban Lőrincz György (Babel),
  Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
  Az év felfedezettje a St. Andrea Wine & Gourmet Bar.
  Az év kisvendéglője díját a Fricska Gasztropub,
  A vidék étterme 2016 elismerést az Anyukám mondta (Encs),
  az Alternatív vendéglátás 2016 elismerést pedig a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta.

   A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. Idén először jelentkezik a kalauzban a Budapest extra (ajánlásokkal a következő területekről: street food, alternatív vendéglátás, cukrászda, kávéház, sörözők), és a zsűri először tesztelte a hazai kézműves söröket.

  Az Alabárdos egyik őszi étele: Tanyasi kacsamell és kacsamáj gerslivel, hibiszkuszos lilakáposztával és almakompóttal Fotó: Alabárdos Étterem, FacebookForrás: Travelo

   A Gault&Millau a világ egyik legismertebb és legnagyobb hatású étteremkalauza. A hatvanas években Párizsban alapította két gasztronómiai újságíró, Henri Gault és Christian Millau, akik megújították az étteremkritika műfaját és az értékelés szempontrendszerét: a korábbi gyakorlattól eltérően szakszerű, a konyha teljesítményére és a minőségre koncentráló értékeléseket közöltek. A hetvenes évektől egyre több országban jelent meg önálló szerkesztőségű Gault&Millau kalauz.

  A Gault&Millau Magyarország étterem- és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, és hogy tükröt tartson a magyar éttermi és borász világnak.

  További célja az, hogy a jó éttermek, borászatok támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára.

  A kalauz az éttermeknél alapvetően a konyha teljesítményét értékeli. A tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. A Gault&Millau Magyarország évente jelenik meg, a mostani a negyedik kiadása.

  A különböző étteremkalauzokról, és arról, hogy melyiket érdemes komolyan venni, itt olvashat!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!