A Gault&Millau szerint az Alabárdos a legjobb hazai étterem

228 éttermteszt alapján a legjobb étterem az Alabárdos lett, a legjobb kisvendéglő a Fricska Gasztropub, a "vidék étterme" pedig az encsi Anyukám mondta.

Az étterem- és borkalauz anonim szakértők értékelése alapján választotta ki a legjobb éttermeket, borászatokat és konyhafőnököket.

A legjobbak a Gault&Millau alapján:
A 2016-os év étterme az Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)
Az év borászata a Heimann Családi Birtok és
Az év konyhafőnöke 2016-ban Lőrincz György (Babel),
Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
Az év felfedezettje a St. Andrea Wine & Gourmet Bar.
Az év kisvendéglője díját a Fricska Gasztropub,
A vidék étterme 2016 elismerést az Anyukám mondta (Encs),
az Alternatív vendéglátás 2016 elismerést pedig a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta.

 A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. Idén először jelentkezik a kalauzban a Budapest extra (ajánlásokkal a következő területekről: street food, alternatív vendéglátás, cukrászda, kávéház, sörözők), és a zsűri először tesztelte a hazai kézműves söröket.

Az Alabárdos egyik őszi étele: Tanyasi kacsamell és kacsamáj gerslivel, hibiszkuszos lilakáposztával és almakompóttal Fotó: Alabárdos Étterem, FacebookForrás: Travelo

 A Gault&Millau a világ egyik legismertebb és legnagyobb hatású étteremkalauza. A hatvanas években Párizsban alapította két gasztronómiai újságíró, Henri Gault és Christian Millau, akik megújították az étteremkritika műfaját és az értékelés szempontrendszerét: a korábbi gyakorlattól eltérően szakszerű, a konyha teljesítményére és a minőségre koncentráló értékeléseket közöltek. A hetvenes évektől egyre több országban jelent meg önálló szerkesztőségű Gault&Millau kalauz.

A Gault&Millau Magyarország étterem- és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, és hogy tükröt tartson a magyar éttermi és borász világnak.

További célja az, hogy a jó éttermek, borászatok támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára.

A kalauz az éttermeknél alapvetően a konyha teljesítményét értékeli. A tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. A Gault&Millau Magyarország évente jelenik meg, a mostani a negyedik kiadása.

A különböző étteremkalauzokról, és arról, hogy melyiket érdemes komolyan venni, itt olvashat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek