Reformkori gasztrobulival várja Balatonfüred a hétvégén

A Balatoni Szalon programjain átélheti a reformkori szalonok, presszók, bisztrók hangulatát, és végigeheti a legjobb helyeket. Borozzon, lazuljon, kóstoljon és élvezze az őszi Balatont!

Balatonfüred meghatározó szerepet játszik Magyarország kulturális és gasztronómiai életében. A város jó hírű kávézói, teázói és cukrászdái adták az ötletet egy olyan különleges gasztronómiai fesztivál megvalósításához, amely a nyári idegenforgalmi szezont követő hűvösebb, őszi Balaton mindennapjaihoz kapcsolódik és megszólítja a kultúra szerelmeseit.

A Balatoni Szalon beleillik a város reformkori programvonulatába is, felidézve a korabeli szalonok, presszók, bisztrók hangulatvilágát, - ízeit, színeit, életét.

Fotó: Szabó Miklós/Kedves CukrászdaForrás: Travelo

 A Balatoni Szalon megnyitója a Kedves Cukrászdában lesz, november 6-án, 16 órakor a "kávézós, reggelizős, újságolvasós, találkozós, délutáni süteményezős, torta megrendelős, fagyizós, lassító teázós, beszélgető, randevúzós, lazító borozgatós, zenehallgatós, klasszikusan bohém" kávéházban. A rendezvényt Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere nyitja meg.

Szombaton a Bergmann Cukrászdában folytatódik a program, itt a humoros desszertekről tart 15 órakor előadást a Balatoni Szalon rendezvény fővédnöke, Vinkó József. Közben gesztenyés-, karamellás-, sütőtökös-, csokoládés eclair fánkok és krémesek várják a résztvevőket.

Vasárnap slam poetry-vel és kortárs költő találkozóval zárul a program a Kredenc Bisztróban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek