Világszínvonalú kávézó nyílt az Operaházban

A Hajós utca felőli oldalon megnyílt Opera Cafe egy klasszikus, monarchia stílusú kávéház szezonális terasszal és kilátással az Andrássy útra. Az Operaház teljes büférendszere és gasztronómiai kínálata megújul.

A Magyar Állami Operaház nyílt pályázatot írt ki gasztronómiai programjának és kínálatának megújítására. A nyertes az idén 33 éves Zsidai Gasztronómiai Csoport lett, így a jövőben a családi vállalkozás alakítja ki az újonnan kialakítandó kávéház, a bárok, az Opera és Erkel teljes gasztronómiai kínálatát, és felel az üzemeltetésért.

A koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t.

Fotó: Vanik ZoltánForrás: Travelo

 Az Opera Gasztronómia keretében megújul a korábbi büférendszer, valamint új egységként nyílik egy kávéház az Operaházban, a Hajós utca felőli oldalon.

Az OPERA CAFÉ, a Baby Grand Café egy klasszikus, monarchia stílusú kávéház az Operaházban, egy impozáns szezonális terasszal és kilátással az Andrássy útra. A kávéházban kötetlen, de patinás környezetben fogyaszthatunk el egy ebédet, vacsorát, egy délutáni süteményt, egy csésze „specialty coffee-t" vagy egy pohár pezsgőt.

Az OPERA CAFÉ BÁR, az első emeleti nagy bár már egy órával előadás előtt kinyitja kapuit. Behűtött pezsgővel, falatokkal, szendvicsekkel és desszerttel várják a vendégeket. A cél az, hogy a vendég az előadás előtt, után és főleg a szünetekben ne sorban állással töltse az időt, hanem élvezze az épület szépségét vagy a barátai társaságát italok és falatok mellett. Hogy ez megvalósuljon, alaposan átszervezték a bár logisztikai megoldásait. Egészen új, szűk és magas minőségű, de elérhető árú kínálatot alakítunk ki, hogy minél gyorsabb és színvonalasabb legyen a kiszolgálás.

Fotó: Vanik ZoltánForrás: Travelo

 A BÁR AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN szeptember eleje óta kínál minőségi alapanyagokból, házilag frissen készített szendvicseket és desszerteket. „További terveink is vannak: többek között az online előrendelés a bárban vagy a páholyok szünetben való közvetlen kiszolgálása, melyek terveink szerint még idén megvalósulnak." – mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.

 

A design

 

A belsőépítészeti és design tervezési folyamatokat a Ferenczy Noémi Díjjal kitüntetett Somlai Tibor belsőépítész végezte, akivel a gasztronómiai cégcsoport már több projekten is dolgozott (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). Tibor nevéhez fűződik – pár Zsidai étterem mellett – a Belvárosi Színház és az Akvárium Klub kialakítása is. A tervező nehéz feladatot kapott júniusban, hiszen mindössze három hónap állt rendelkezésre, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár, melyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.

 

Pezsgő az Operában

 

Az Operaház presztízséhez illően alakul az italválaszték is. A Kreinbacher Birtok pezsgőire és boraira épülő, szűk, de izgalmas kínálatot alakítottunk ki. Ahogyan a legjobb éttermekből, az Opera Café Bárból sem hiányozhatnak a champagne-ok; az eleganciájáról híres francia borvidékről a Paul Bara és a Pol Roger ház pezsgőit poharazhatja a közönség az Operaházban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek