Búcsúztassa borral a nyarat!

Négy laza borfesztivál Pesten és környékén. A nyár végéhez érve mindenkin úrrá lesz a melankólia, ami ellen nincs jobb ellenszer egy pohár bornál a szabad ég alatt. Használja ki, hogy még nem a forraltborozás az egyetlen kinti programlehetőség, és vegye célba az alábbi borfesztek egyikét! Garantáljuk, hogy nem fog csalódni.

VI. Humor & Borfesztivál Szódával

Hiába szeretne, erre a hétvégére sajnos nem tud lelépni a városból, de szívesen legurítana egy-két jó pohár bort a szabadban? Ha már unja a klasszikus szüreti programokat és kipróbálna valami újat, akkor szeptember 4. és 5. között a Ferencvárosi Humor- és Borfesztiválon a helye!

Ferencvárosi Humor- és Borfesztivál Szódával
Galéria: Búcsúztassa borral a nyarat!
Fotó: www.ferencvaros.hu

 A fesztiválnak a Bakáts utca és a Bakáts tér ad otthont, ahol 20 borász legjobb borait kóstolhatjuk isteni borkorcsolyákkal megtámogatva, a laza hangulatról pedig mindeközben humoristák gondoskodnak. Ha szívesen kortyolna Frittmann, Laposa, esetleg Gere borokat, Sándor György kortalan humorán szórakozva, akkor ugorjon ki a hétvégén a kilencedik kerületbe. Ha pedig titokban még a lecsószezon végét is kiélvezné, akkor is jó helyen jár, vasárnap délután négytől ugyanis lecsófőzőbajnokság is lesz.

A borfesztiválra érdemes az egész családot magával vinni, mert lesznek gyerekprogramok is: vásári komédia, kézműves játszóház, sőt, még állatsimogató is. Ön is szívesen kinézne a fesztiválra? Ide kattintva találja a részletes programot

26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Ha szeretne még egyszer kikukkantani a belvárosból, mielőtt még végleg őszi üzemmódba kapcsolna, Budafokon gondoskodnak róla, hogy szeptember első hétvégéje is legalább olyan jó legyen, mint az utolsó nyári hétvége volt. Szeptember 5. és 6. között rendezik meg ugyanis a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, ami már 26 éve az egyik legkedveltebb program a környéken. A 20 helyi borászathoz idén is házhoz mehetünk: egy nosztalgiajárat viszi a látogatókat pincéről pincére, ahol a borkóstolótól a bortotón át a pezsgőkészítésig izgalmasabbnál izgalmasabb családi programokkal várnak minket.

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
Galéria: Búcsúztassa borral a nyarat!
Fotó: Facebook / Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

 Mindeközben kora délutántól késő estig a legnépszerűbb hazai zenekarok koncertjei szólnak a Borduvarban, a Pezsgő téren és a Fröccsteraszon, ha pedig már túl sok a borból, végigsétálhatunk a kézművesvásáron is, a környékbeli iparművészek termékei között válogatva. A fesztivál minden programja ingyenes, a kóstoláshoz viszont meg kell venni a borfeszt 600 forintos poharát. Ha pedig nem szeretne kimaradni a borozásból a vezetés miatt, hagyja otthon a kocsit és üljön fel inkább a Camponától induló ingyenes fesztiválbuszra. A rendezvény további részleteit ide kattintva találja.

Őszi Etyeki Piknik

Ki ne hallott volna már az Etyeki Piknikről? Valamit biztosan tud a népszerű fesztivál, mert aki egyszer már járt ott, abból szinte automatikusan visszajáró vendég lesz. A bájos, falusi környezet már eleve önmagáért beszél, ehhez jön még hozzá a 25 kitelepült borászat, az őrületes kajakreációk, és már kész is az ország egyik legjobban várt hétvégéje. (Hogy mást ne mondjunk, két évig érlelt sonkák, bográcsos szarvaspörkölt és frissen sült töpörtyű is kerül majd a piknikkosárba...)

Etyeki Piknik
Galéria: Búcsúztassa borral a nyarat!
Fotó: Facebook / Etyeki Piknik

 A programok között lesz főzőverseny, pincejárás, bringatúra és sok-sok szuper akusztikus koncert is. Kapjon fel egy plédet és heverjen ki a haverokkal a szeptember 5-6-i hétvégén az etyeki dűlők közé! A részletes programot itt találja.

24. Budavári Borfesztivál

Ha inkább a klasszikus programokra voksolna, akkor is van egy jó tippünk, méghozzá a város tetejére, szeptember 9-től 13-ig. A Budavári Borfesztivál minden évben rengeteg borkedvelőt vonz, bár az árak érthető módon eléggé megosztják a népet. A fesztiválbelépő ugyanis a helyszínen háromezer forintba kerül, amiért tény, hogy kapunk egy kristály kóstolópoharat (üresen), egy „pohártartó szütyőt" és egy jegyet a Történeti Múzeum állandó kiállításaira, de ettől az ártól mégiscsak elveszik egy kissé a borozás lazaságából eredendően fakadó hangulat.

Budavári Borfesztivál
Galéria: Búcsúztassa borral a nyarat!
Fotó: Facebook / Budavári Borfesztivál

 Viszont az is igaz, hogy van, akit épp a műanyag poharak és az olcsó borok borítanak ki, nekik pedig a Budavári Borfesztivál biztos, hogy többet ad. Ha ön is szereti megadni a módját, akkor itt olvashat tovább a fesztiválról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek