Újra kinyitnak a viharban elöntött budapesti éttermek

  Az augusztusi özönvízszerű esőzést Budapest pincehelyiségekben lévő éttermei is megszenvedték. Lefogyasztható "téglajeggyel" lehet segíteni.

   

  A két héttel ezelőtti hatalmas viharra minden budapesti emlékezni fog. Az özönvízszerű esőzést a főváros a pincehelyiségekben lévő éttermei is megszenvedték. A Dining Guide körbenézett, hol tartanak a jelenleg a helyreállítási munkálatok.

  A Dob utcai Fricska 10 napig volt zárva az óriási beázás után, a szokásos nyitva tartással keddtől szombatig lehet ebédelni és vacsorázni náluk, írja a gasztronómiai portál.

  A NU Bisztró tölgyparkettája nem bírta a hatalmas mennyiségű vizet, és egyelőre nem tudott kinyitna a hely. Arról, hogy mikor nyitnak újra, a Facebook oldalukon adnak tájékoztatást. Nem túl biztató, hogy az augusztus 27-re tervezett rendezvényük, a NU York Est időpontját szeptember 17-re tolták.

  A legnagyobb károkat valószínűleg a halas fogásokat kínáló Nemo szenvedte. Az étterem gyakorlatilag megsemmisült a viharban, lényegében a nulláról kell építkezniük.

  A Nemo étterem gyakorlatilag megsemmisültFotó: Nemo Fish & Chips Bar /Facebook


  Az étterem ezt írja a Facebook-oldalán: "Mivel a helyiség bérlemény, az eszközök részletei még ki sem voltak fizetve, a biztosító vagy fizet, vagy nem és ki tudja mikor, az újranyitáshoz és 20 kollégánk munkájának biztosításához gyors segítségre van szükségünk!"

  Kibocsátottak egy 5.000.- forint címletű NEMO "Téglajegyet", amelynek megvásárlásával lehet támogatni az újjáépítést. Az összeg a nyitás után 100%-ban lefogyasztható. A házhozszállítás továbbra is üzemel, az ételrendeléssel is lehet segíteni a talpra állást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!