Lecsófőzés közben is sportolhat Békéscsabán

Felelevenítik a Csabai Lecsófesztivál hagyományát, de újragondolt formában, Békéscsabai Kolbászos Lecsófesztiválként rendezik meg augusztus 21-én és 22-én Békéscsabán, a CsabaParkban.

A rendezvény a hungarikummá minősített csabai kolbász és a legutóbb 2012-ben megrendezett lecsófesztivál tradícióit szeretné egyesíteni, továbbá ezzel is színesítik a nemrég uniós forrásokból felépített CsabaPark programkínálatát, mondta az MTI-nek Opauszki Zoltán városfejlesztési tanácsadó.

 

Fotó: Balla Béla/Indafotó

Frankó Attila, a lecsófesztivál ötletgazdája elmondta: újdonság lesz, hogy augusztus 21-én sportos lecsófőző-versenyt rendeznek. A nevezőknek tornagyakorlatokat kell bemutatniuk lecsófőzés közben.

A hagyományos lecsófőzést szombaton rendezik meg, a korábbi évektől eltérően követelmény a nevezőktől, hogy a csabai kolbászt valamilyen módon szerepeltessék a menüben.

A sportos lecsófőző versenyre súlyemelő, úszó és atlétacsapatok is beneveztek már, a hagyományos főzőversenyen pedig több mint két tucat csapat mérkőzik majd meg egymással. Ezenkívül lesz lecsókóstoltatás, Nyári János világbajnok mesterszakács bemutató főzést tart, esténként pedig koncertekkel szórakoztatják az ingyenes rendezvényre kilátogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek