Ma van a féláron fagyizás éjszakája

Ma van a féláron fagyizás éjszakája

Májusban volt a féláron fagyizás napja, ma pedig annak kistestvérét, a Fagylalt Éjszakáját ünnepelhetjük. Az előző évekhez hasonlóan idén is a programhoz csatlakozó cukrászdák és fagylaltozók az átlagos záróra után, éjfélig féláron kínálják gombócaikat. Mellettük vannak fagyizók, amelyek kettőt fizet hármat kap, vagy más jellegű akcióval várják a látogatókat.

Fotó: vakegér / Indafotó

A programhoz csatlakozott cukrászdák folyamatosan frissített listáját az esemény Facebook oldalán érdemes követni. Itt olvasható a szervezők kérése is, miszerint az eseménynek nem célja a nagyipari jégkrémek támogatása vagy népszerűsítése, a silány minőségű felfújt, aromás "albán" vagy "horvát" fagylaltként elhíresült minősíthetetlen termékek népszerűsítése, vagy a fagylaltot elértéktelenítő silány fagylaltozók működésnek elősegítése. A rendezvényhez csak olyan fagyizók csatlakozhattak, akik saját készítésű fagyival vagy általuk visszaellenőrzött beszállítóval dolgoznak. Kitétel volt az is, hogy a fagylaltok jellegében markánsan felismerhetőek legyenek, állaguk, színük és zamatuk feleljen meg a szakirodalom által felállított értékeknek.

Bár az akcióban résztvevő üzletek ezen a napon a kirakatüvegükre ragasztott logóval is jelzik ezt, ha hömpölygő sorokat látunk ma este az utcákon, biztosak lehetünk benne, hogy ott már javában tartják a féláras fagyi-ünnepet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek