Kortyoljon borokat a jazz ritmusára Paloznakon!

A jazz és a bor édestestvérek szerte a világon. A nyár a kaliforniai Napa völgyben és a dél-afrikai Stellenboschban is ugyanazt jelenti - könnyű, nyári borokat, kellemes zenét, napsütést és jókedvet. Az ilyen dzsemborik a nyár legszebb óráit testesítik meg még azoknak is, akik egyébként nem bomolnak a jazz zenéért. Augusztus 7-én és 8-án újra Paloznaki Jazz Piknik a Balaton északi partján.

A Balaton-felvidéki Paloznak negyedszer csatlakozik a jazz-bor világhálóhoz – és ez nem kis részben Homola Szabolcs érdeme. A paloznaki Jazz és Bor Pikniket a Homola pincészet tulajdonosa egyfajta partizánakcióként kezdte megszervezni saját pénzéből, három évvel ezelőtt. A tavalyi piknikre már ötezren váltottak jegyet, míg egy évvel korábban alig 1700-an.

 

Galéria: Paloznaki jazzcsúcsFotó: Melczer Zsolt / Paloznaki jazzcsúcs

 

Paloznak idén is világsztárokkal csábít

 

A Tájház udvarán és a Paloznak szélén felállított nagyszínpadon idén is különleges koncertekkel találkozhatnak a látogatók: péntek este az Amoeba, Fábián Juli & Zoohacker, majd a nemzetközi jazz fesztiválok egyik legnagyobb sztárja, a Jazzanova ad koncertet. Szombaton az Infinity kezd, majd a Soul Surge következik, végül pedig a szaxofonlegenda, Candy Dulfer ad koncertet.

A Homola Pincészet színpadán pénteken a Marosi Zoltán Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, majd Little G. Weevil lép fel. Szombaton a Myra Monoka majd Gubás Gabi és zenekara, valamint a Barabás Lőrinc Quartet ad koncertet. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállás-találás. A kétnapos belépő 11 500, a napijegy 6900 forintba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek