Borkóstolás 96 órán át? Rendhagyó borfesztivál lesz Budapesten

Négy napig újra a Juniborászoké lesz a Szent István tér. Augusztus 27-30. között, a III. Junibor Borünnepen a hazai fiatal borászok mutatják be a boraikat. Több mint száz tételt lehet megkóstolni a fesztivál ideje alatt.

A Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino rendezvényén a borokat első kézből, maguktól a borászoktól lehet megkóstolni. Magyarország fiatal borászai a legizgalmasabb tételeikkel, és kötetlen kóstolókkal, fogadóórával, finom falatokkal várják az érdeklődőket. 

Fotó: Junibor Egyesület

Gasztrófronton a Twist & Chips​, a Zing Burger​, a KOLBice​, a Pataki Cukrászda​, a Meat & Sauce​ és a Tekeresvölgyi Kézműves Tejtermékek​ teszik még vonzóbbá az eseményt. A JUNIBOR, vagyis a Fiatal Borászok Egyesülete 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről. Az egyesület fontosnak tartja az új generáció mentorálását, ezért idén Zöldszüret néven zártkörű rendezványen találkoznak a 20 legígéretesebb fiatal borász jelentkezővel.

Minden nap 18:00-21:00 között kerül sor a borász fogadóórákra a téren, és extra program lesz a „Kedvencek kóstolója", ahol a JUNIBORászok elhozzák kedvenc boraikat és belépő ellenében a DiVino Bazilikában meg lehet kóstolni ezeket is. (Belépő teljes fogyasztással: 3500 Ft, diákoknak 2500 Ft).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek