Három éremmel díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán

  ímkék: magyarország, somló, pezsgő |

  Magyar pezsgőket díjaztak a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A somlói Kreinbacher Birtok mindhárom benevezett pezsgőjét éremmel jutalmazták: a Prestige Brut ezüstérmet kapott, az Extra Dry és a Brut Classic pezsgők egy-egy bronzérmet szereztek. A verseny életrehívója a téma elismert szaktekintélye, Tom Stevenson, aki szakértői csapatával együtt két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött – áll a pezsgőpincészet és borászat közleményében.

  Fotó: Boogee / Kreinbacher Birtok


  Ez a pezsgőverseny egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, a megmérettetésen kizárólag pezsgőket és champagne-okat értékelnek. A kifejezetten erre szakosodott, világhírű szaktekintélyekből álló zsűri idén második alkalommal kóstolta és pontozta a világ minden pontjáról beérkező pezsgőket és champagne-okat.

  A verseny mezőnyének nagy részét champagne-ok adják, köztük olyan házak, amelyek több száz év tradícióira lehetnek büszkék. Ehhez képest a Somlói borvidék még egy teljesen új régió a pezsgők világtérképén, az első itt készített tradicionális pezsgők kevesebb, mint egy éve mutatkoztak be a nagyközönségnek. Somlón minden pezsgőt tradicionális módszerrel, palackban erjesztve és érlelve készítenek. A finom aromák és buborékok a legalább két éven át tartó seprőn tartásnak köszönhetőek.

  A világbajnokságon a magyar specialista, Márkus György tartalék-zsűritagként működött közre. Champagne és Burgundia szakértőjeként már a tavalyi világbajnokságon megismerte a verseny értékelési rendszerét, most újra több száz bor közös kóstolásával és véleményezésével segítette a konzultációt.

  A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét ezüstéremmel díjazták, míg az Extra Dry és a Brut Classic egy-egy bronzérmet érdemelt ki. Az arany- és ezüstérmek teljes listáját augusztus 3-án hozzák nyilvánosságra a CSWWC weboldalán. A kategória legjobbjainak járó díjakat és a világbajnoki trófeákat – avagy a pezsgők Oscarját – szeptember 2-án, a londoni díjátadó gálavacsorán hirdetik majd ki.

  Kalandjaink Somló-hegyen

  A Travelo nemrégiben a Kreinbacher Birtokon vendégesekedett, élménybeszámolónkat itt olvashatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!